GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυριακίδου: Έρχονται ανακοινώσεις για μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. - ΒΙΝΤΕΟ

Για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, μετά το lockdown λόγω της πανδημίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Επίτρ...

Για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, μετά το lockdown λόγω της πανδημίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, επισημαίνοντας ότι μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά, τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει συστάσεις οι οποίες αφορούν τον τουρισμό, τις μετακινήσεις και οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο που βρισκόμαστε, της άρσης των προστατευτικών μέτρων. Οι συστάσεις αυτές θα βασίζονται πάνω σε επιδημιολογικά και επιστημονικά κριτήρια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

«Αυτά τα οποία συζητάμε σχετικά με τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας για την ανίχνευση του κορονοϊού είναι ένα από τα πολλά συστατικά που θα πρέπει ένα κράτος -μέλος θα πρέπει να έχει υπόψη του για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Δεν είναι το μόνο και πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σεβόμενα τα θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα», πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό, η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ενισχύοντας όλες τις ερευνητικές προσπάθειες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα έλεγα όμως ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να επενδύουμε στην ύπαρξη εμβολίου στο άμεσο μέλλον».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση