GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Τι ισχύει για την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό; Για το συγκεκριμένο θέμα ρ...

Τι ισχύει για την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό; Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής - λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα και πρόσθεσε ότι "οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή".

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Τσιόδρας, "η προαιρετική χρήση της μάσκας, από όσο ξέρω, έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία".

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι "είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση