ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ζητούν άρση της αναστολής των κανονικών αδειών τους...

Share it:
Αίτημα άρσης αναστολής κανονικών αδειών Νοσηλευτών θέτει προς τος υπουργό Υγείας η Ένωση Νοσγηλευτών Ελλάδας. Αναλυτικά η επιστολή της:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας

Στις 26-02-2020 εξεδόθη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 13338/26-02-2020 απόφαση, περί της αναστολής των κανονικών αδειών, η οποία είναι ακόμη σε ισχύ, με την οποία αναστάλθηκαν και ανακλήθηκαν μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Η παρούσα κατάσταση βρίσκει το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Αναφοράς και το νοσηλευτικό προσωπικό των υπόλοιπων Νοσοκομείων ιδιαιτέρως επιβαρυμένο, λόγω της μεγάλης απώλειας ανθρώπινου δυναμικού (χρήση αδειών ειδικού σκοπού), κατάσταση η οποία έχει οδηγήσει στην επαγγελματική εξουθένωση του. Η κατάσταση δε, σαφώς αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με την πλήρη επαναλειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας, καθώς θα αυξηθεί η ζήτηση υπηρεσιών υγείας (αναβληθέντα τακτικά περιστατικά) κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα έχει την ευχέρεια ανάπαυσης.

Για τους λόγους ότι το Νοσηλευτικό Προσωπικό έχει εξαντληθεί από τις συνεχόμενες βάρδιες καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, χωρίς να έχει τη δυνατότητα χρήσης κανονικής άδειας και καθώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid – 19,σας καλούμε όπως προβείτε στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών, ώστε να μπορέσει το νοσηλευτικό προσωπικό, να αποφορτιστεί από την έντονη ψυχοσωματική καταπόνηση και να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα νέο ενδεχόμενο έξαρσης του ιού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.
Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης Τζαννής Πολυκανδριώτης

Share it:
Reactions:

Επικαιρότητα

Κοινωνία

Πρώτη

Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση