GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΒΡΟΣ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με Τούρκους στρατιώτες εντός ελληνικού εδάφους...

Φωτογραφίες με μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους δημοσιεύει το Documento. Αν και είναι ανακρίβ...

Φωτογραφίες με μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους δημοσιεύει το Documento.
Αν και είναι ανακρίβειες τα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας εντός ελληνικού εδάφους, όσα αποκάλυψαν βρετανικά Μέσα συνέβαιναν τουλάχιστον επί μία εβδομάδα. Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση των ελληνικών Αρχών για παρέμβρια κατασκευή αγκαθωτού φράχτη στο Νότιο Έβρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν νέα κρίση, παρόμοια με αυτήν που είχε πυροδοτήσει η Τουρκία πριν λίγους μήνες.
Η κατασκευή του φράχτη έπρεπε να συνοδευτεί με την αποψίλωση δέντρων, η οποία αποσκοπούσε στον καθαρισμό του πεδίου καταγραφής των καμερών που θα τοποθετούνταν. Για να γίνει πλήρως κατανοητό, το κόψιμο των δέντρων είχε ορίζοντα τα τουρκικά εδάφη και συντελέστηκε εντός ελληνικών εδαφών.

«Αφού έκοψαν τα δέντρα, πέρασαν στο ελληνικό κομμάτι γης που είναι στο πέταλο του ποταμού. Τότε, εμφανίστηκαν οι Τούρκοι και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι τα ελληνικά σύνορα ορίστηκαν με τα συρματοπλέγματα» αφηγούνται καλά ενημερωμένες πηγές, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες απαίτησαν την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που έγινε πράξη.

«Την επομένη, στο σημείο βρέθηκε η ελληνική τοπογραφική υπηρεσία στρατού. Άνοιξε τους χάρτες, έκανε μετρήσεις και επιβεβαίωσε ότι το έδαφος είναι ελληνικό» συνεχίζουν την περιγραφή των γεγονότων οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι ακολούθησε η άφιξη της ανάλογης υπηρεσίας των Τούρκων για να κάνει μετρήσεις μαζί με στρατοχωροφύλακες που στρατοπέδευσαν στο σημείο.


Σύμφωνα με τις πηγές, στην παραπάνω φωτογραφία τα μέλη της τουρκικής τοπογραφικής υπηρεσίας βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους, κάνοντας παράνομες μετρήσεις. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε το διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την γείτονα, ασχέτως κι αν στη συνέχεια το αρμόδιο υπουργείο ακολούθησε την… πεπατημένη των fake news.


Κατά τις ίδιες πηγές, στην φωτογραφία απεικονίζεται η σκηνή που έστησαν τα μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, ενώ το πρώτο βελάκι καταδεικνύει το σημείο που βρίσκονται οι στρατοχωροφύλακες, το οποίο -σύμφωνα με τις πηγές- είναι ελληνικό έδαφος.
Σε αυτήν την φωτογραφία, όπως υποστηρίζουν οι πηγές, φαίνεται ένα από τα σημεία που οι ελληνικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν μετά το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση