GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην βοηθός του Τζο Μπάιντεν τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση - ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν το 1993 όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Γερουσιαστής και η Τάρα Ριντ εργαζόταν στο επιτελείο του, τότε που, όπως ισχυρίζεται τώρα η Ριν...

Ήταν το 1993 όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Γερουσιαστής και η Τάρα Ριντ εργαζόταν στο επιτελείο του, τότε που, όπως ισχυρίζεται τώρα η Ριντ, ο γερουσιαστής της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η γυναίκα σε συνέντευξη στη Μέγκιν Κέλι περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη φερόμενη επίθεση. Οπως λέει, εκείνη ήταν ακόμη χαμηλόβαθμο στέλεχος στο επιτελείο του όταν της ζητήθηκε να φέρει στο γραφείο του την τσάντα του για το γυμναστήριο. Μπήκε στο γραφείο του φορώντας τα τακούνια της και εκείνος τη χαιρέτισε με το μικρό της όνομα. "Ό,τι συνέβη μετά έγινε πολύ γρήγορα" εξομολογείται η Ριντ στη δημοσιογράφο που αναρτά τη συνέντευξη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

MK EXCLUSIVE: #TaraReade responds to #JoeBiden; calls for him to drop out pic.twitter.com/jxHAUYaWVU

— Megyn Kelly (@megynkelly) May 7, 2020

Η Ριντ εύχεται ο Μπάιντεν που σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2020 να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του και παράλληλα δεσμεύεται να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους αν το κάνει και ο ίδιος ο Μπάιντεν. "Θυμάμαι ΄τι με έσπρωξε στον τοίχο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν "πού είναι η τσάντα;" το οποίο είναι παράλογο, αλλά αυτό σκέφτηκα. Εβαλε τα χέρια του κάτω από τα ρούχα μου, ολα συνέβησαν ξαφνικά, οπότε όταν μιλάω γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί τόσο πολλά πράγματα συνέβαιναν ταυτόχρονα, είναι λες και ο εγκέφαλός μου προσπαθεί να αντιληφθεί τι συνέβαινε" λέει η γυναίκα στη συνέντευξή της. Και συνεχίζει: "Οπότε, έβαλε ένα χέρι κάτω από την μπλούζα μου και το άλλο κάτω από τη φούστα μου. Το έφερε ψηλά και θυμάμαι ότ ισχεδόν είχα σηκωθεί στις μύτες μου. Όταν έβαλε το χέρι του μέσα στη φούστα μου μου μιλούσε ταυτόχρονα και έγερνε προς το μέρος μου και εγώ έγερνα μακριά από το κεφάλι του". Φίλησε τον λαιμό της και τη ρώτησε ψιθυρίζοντας αν θέλει να πάνε κάπου αλλού. "Αν κα ιδεν θυμάμαι ακριβώς όλα όσα είπε, ακόμη θυμάμαι που είπε "θέλω να σε γ@@@σω". Το είπε χαμηλόφωνα καθώς τον έσπρωχνα μακριά και θυμάμαι το γόνατό μου να πονά γιατί είχε ανοίξει τα πόδια μου με το γόνατό του και τα γονατά μας συγκρούστηκα οπότε ένιωθα οξύ πόνο. Τα δάχτυλά του μπήκαν μέσα μου, στον κόλπο μου, δεν υπήρχε ψιλοκουβεντούλα, δεν υπήρχε εντολή, ήταν τόσο ξαφνικό κα ισυνέβαινε έτσι απλά. Έλεγε εκείνα τα πράγμα σ' εμένα κι εγώ τον απέφευγα" θυμάται η Ριντ.

Όταν απέρριψε την προσφορά του και ήταν φανερά παγωμένη και τσιτωμένη, ο Μπάιντεν απομακρύνθηκε. "Mε κοίταξε και είπε "τι στο καλό, ρε φίλε, άκουσα ότι σου άρεσα". Θεωρούσα ότι αυτό που συνέβη ήταν δικό μου λάθος. Αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τι έκανα, πώς το προκάλεσα, αν είπα κάτι σε κάποιον, αν έδωσα αυτην την εντύπωση, το μυαλό μου έτρεχε. Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι αυτό ήταν πολύ άσχημο, ήξερα, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια επίθεση ήταν πολύ άσχημο. Ήταν θυμωμένος και μπορούσα να το νιώσω -δεν ήταν ότι φώναζε θυμωμένος, αλλά αυτή η εχθρότητα, κα ιτραβήχτηκε μακριά και απλώς με κοιτούσε ευθέρως. Έδειξε το δάχτυλό του σ' εμένα και είπε "δεν μου είσαι τίποτα, τίποτα"".Η Ριντ άρχισε να κλαίει αλλά συνεχίζει: "Και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το σκληρότερο. και ξέρω οι άνθρωποι μιλούν για την επίθεση αλά τα λόγια του, αυτά τα λόγια του,, εμειναν μαζί μου όλη μου τη ζωή. Και καθώς προσπαθώ να πω την ιστορία μου και καθώς γίνομαι κομμάτια προσπαθώντας να την πω, αυτά τα λόγια επανέρχονται... ήτα τόσο σκληρά, οπότε όταν με είδα, ολοφάνερα, ότι άρχισα να αναστατώνομαι από αυτά που είπε, ε έπιασε από τους ώμους και κάπως με ταρακούνησε και είπε "είσαι εντάξει, είσαι καλά".

MK EXCLUSIVE: Will Tara Reade go under oath or take a polygraph? pic.twitter.com/aBXohhg14n

— Megyn Kelly (@megynkelly) May 7, 2020

Είπε ακόμη ότι θυμάται μικρά πράγματα, όπως να προσπαθεί να βάλει ξανά το παπούτσι του, το γόνατό της που πονούσε, τη μυρωδιά του. Αν και ήθελε να πει "σταμάτα" δεν μπορούσε να το πει: "Μερικές φορές όταν έχω άσχημα όνειρα σχετικά μ' αυτό ξυπνάω φωνάζοντας "σταμάτα". "Ενώ για τον Μπάιντεν είπε: "Δεν με ξανακοίταξε. Πήρε την τσάντα του γυμναστηρίου, γύρισε την πλάτη του και έφυγε και δεν ξανακοίταξε πίσω".

Στο μεταξύ δικαστικό έγγραφο από το 1996 δείχνει ότι η Τάρα Ριντ είχε αναφέρει ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση όταν εργαζόταν στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν το 1993. Στη διακήρυξη, που την έχει στη διάθεσή της η "The Tribune" στο Σαν Λούις Ομπίσπο της Καλιφόρνιας, δεν αναφέρεται ότι ο Μπάιντεν ήταν ο δράστης της παρενόχλησης ούτε περιέχει τις πιο πρόσφατες κατηγορίες της Ριντ για σεξουαλική επίθεση. Ο τότε σύζυγος της Ριντ έγραψε τη δικαστική δήλωση. Ο Θίοντορ Ντρόνεν εκείνη την εποχή αμφισβητούσε μία περιοριστική εντολή που είχε εκδώσει η Ριντ εναντίον του μέρες μετά που αυτός είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με τα αρχεία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Σ' αυτήν γράφει ότι η Ριντ του είχε πει για ένα πρόβλημα που είχε στη δουλειά σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση στο γραφείο του γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, η γερουσιαστής Νταϊάν Φινστάιν αποκάλεσε τους ισχυρισμούς της Τάρα Ριντ γελοίους και είπε ότι δεν την πιστεύει. Μιλώντας σε δημοσιογράφους η Δημοκρατική γερουσιαστής είπε ότι οι ισχυρισμοί της Ριντ είναι εντελώς διαφορετικοί από τις καταγγελίες γα σεξουαλική επίθεση της Κριστίν Μπέισι Φορντ κατά του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο.

Ο Μπάιντεν και το επιτελείο του αρνούνται τις κατηγορίες της Ριντ, ενώ η Φινστάιν αναρωτήθηκε γιατί η Ριντ περίμενε τόσο καιρό για να αποκαλύψει τους ισχυρισμούς της. "Δεν ξέρω αυτό το άτομο που έκανε τις καταγγελίες. Ήρθε από το πουθενά. Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος. Το να του επιτεθεί με αυτόν τον τρόπο είναι εντελώς γελοίο" ενώ όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει τη Ριντ είπε "όχι δεν τη πιστεύω" σύμφωνα με τη "The Hill".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση