GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασφαλής ζώνη τουρισμού: Τι εξετάζουν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας "ασφαλούς ζώνης τουρισμού". Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερί...

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας "ασφαλούς ζώνης τουρισμού". Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Jerusalem Post", οι υπουργοί Τουρισμού των τριών χωρών συζητούν την πρόταση δημιουργίας "ασφαλούς ζώνης" εν μέσω διεθνούς ανησυχίας για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό.

Πρόκειται μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για μια πρωτοβουλία της Ελλάδας, η οποία πάντως δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

«Η λογική πίσω από τη δημιουργία ζώνης Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου είναι ότι οι άνθρωποι δείχνουν λιγότερο πρόθυμοι να ταξιδέψουν πολύ τους επόμενους μήνες σε μακρινούς προορισμούς, αλλά μπορεί να είναι πιο ανοιχτοί σε επισκέψεις γειτονικών χωρών», επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Jerusalem Post». Το δημοσίευμα αναφέρεται βέβαια και σε ορισμένες δυσκολίες για την υλοποίηση του σχεδίου, με ένα από τα μεγαλύτερα να αφορά στην υποχρεωτική καραντίνα για αφίξεις από το εξωτερικό.

Ακόμη ένα πρόβλημα που εξετάζεται από τις τρεις χώρες είναι το γεγονός πως Ελλάδα και Κύπρος, ως κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρούν υποχρεωτικά ανοιχτά σύνορα για τις υπόλοιπες χώρες της Σένγκεν υπό κανονικές συνθήκες, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς στην ισραηλινή πλευρά. Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα ανέφερε: «Το Ισραήλ είναι ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και προκαταρκτικές φάσεις για το πώς να ευθυγραμμίσουμε τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα υγιεινής μας, τα οποία θα επιτρέψουν την επανάληψη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση