GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή για την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη - "Είναι απειλή κατά της κοινωνίας"

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Ρέθυμνου μετά την είδηση της αποφυλάκισης του κατά συρροή παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη. Ο πρώην προπο...

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Ρέθυμνου μετά την είδηση της αποφυλάκισης του κατά συρροή παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη. Ο πρώην προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών και την Τρίτη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.
"Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από την Δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της. Αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών και συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει τότε κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας", δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Ευάγγελος Μουνδριανάκης.
Σύμφωνα με το cretapost ήδη έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στον Νίκο Σειραγάκη να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο της.
"Αυτός ο περιοριστικός όρος να μην βρεθεί στο Ρέθυμνο υπάρχει αλλά δεν μας καλύπτει. Η θέση του είναι στις φυλακές μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχει μεταμεληθεί, ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του, που δεν το έχει πράξει αυτό. Δεν καλύπτει ούτε εμένα σαν συνήγορο πολιτικής αγωγής, ούτε τους συναδέλφους μου, ούτε την κοινωνία του Ρεθύμνου", ανέφερε σχετικά ο κ. Μουνδριανάκης.

Πηγή πληροφοριών/ΒΙΝΤΕΟ: cretapost
Πηγή ΦΩΤΟ: neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση