GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό

Μία νέα δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για πανελλαδική έρε...

Μία νέα δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.207 ενηλίκων, το διάστημα 4 - 6 Μαΐου 2020.
Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν την κυβέρνηση και τη διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων και την τήρηση των οδηγιών, αλλά και να εκφράσουν την άποψή τους για τις επιπτώσεις στην οικονομία και την επανεκκίνηση της αγοράς.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% και προηγείται με 20,5 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφει ποσοστό 22%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 51% και ο κ. Τσίπρας 23%, ενώ ένα 22% απαντά "κανέναν από τους δύο".


Σε σχέση με την επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, το 63% των ερωτηθέντων ανησυχεί "πολύ" και "αρκετά", το 20% "μέτρια" και το 13% "λίγο" και "ελάχιστα έως καθόλου".

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση για το πόσο έχει επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους εξαιτίας της επιδημίας και των μέτρων. Πάνω από τους μισούς (53%) απάντησε "πολύ" και αρκετά", ένα 19% απάντησε "μέτρια" και το 23% απάντησε "λίγο" και "ελάχιστα έως καθόλου".


Το 66% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους θα επηρεαστεί τους επόμενους μήνες "πολύ" και "αρκετά".

Πώς αξιολογούν τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την επιδημία; Το 75% απαντά "σίγουρα θετικά" και "μάλλον θετικά", ενώ ένα 20% απαντά "μάλλον αρνητικά" και "σίγουρα αρνητικά".

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον κορονοϊό, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε "σίγουρα θετικά" και "μάλλον θετικά", ενώ ένα 50% απάντησε "μάλλον αρνητικά" και "σίγουρα αρνητικά".

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να σχολιάσουν και το εάν η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έγινε πρόωρα ή όχι. Το 63% απάντησε πως η χαλάρωση των περιορισμών έγινε "την κατάλληλη στιγμή", το 15% "νωρίτερα απ' ότι έπρεπε" και ένα 13% "αργότερα απ' ότι έπρεπε".

Στην ερώτηση για το αν εκτιμούν ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 44% απάντησε "πολύ" και "αρκετά", το 34% "μέτρια" και το 17% απάντησε "λίγο" ή η"ελάχιστα έως καθόλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση