GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά τουρκικών στόχων ο Χαφτάρ - Τι αναφέρει το Bloomberg

Οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μία μεγάλη αεροπορική επίθεση εναντίον τουρκικ...

Οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μία μεγάλη αεροπορική επίθεση εναντίον τουρκικών στόχων «μέσα στις επόμενες ώρες», σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Τις επόμενες ώρες θα δείτε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση στην ιστορία της Λιβύης» ανέφερε σε δήλωσή του στο Bloomberg ο επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Σακρ αλ-Ζαρούσι. «Όλες οι τουρκικές θέσεις και τα κέντρα συμφερόντων τους σε όλες τις πόλεις αποτελούν στόχους των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας μας και καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτούς», προειδοποιεί ο Λίβυος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής ασφαλείας του αναγνωρισμένου λιβυκού στρατού, Φατχί Μπασάγκα, δήλωσε από την πλευρά του στο Bloomberg ότι τουλάχιστον 6 ρωσικά μαχητικά MiG 29 και δύο Sukhoi 24 έχουν φτάσει στο ανατολικό μέρος της χώρας, το οποίο ελέγχει ο Χαφτάρ, από ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, πιθανώς για να βοηθήσουν τον Στρατάρχη στην αεροπορική επίθεση που ετοιμάζει.

H ανακοίνωση σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση των μαχών στη Λιβύη μεταξύ της υποστηριζόμενης από την Τουρκία κυβέρνησης στην Τρίπολη και των δυνάμεων του Χαφτάρ, στα ανατολικά της χώρας. Η επικείμενη επίθεση φέρεται να εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιποίνων που επιδιώκει ο Χαφτάρ μετά την απώλεια μιας σημαντικής αεροπορικής βάσης νοτιοδυτικά της Τρίπολης τη Δευτέρα.

Τουρκία και Ρωσία πίεσαν για μία επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η διαδικασία έπεσε στο κενό μετά τις επανειλημμένες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και τη συνεχή αποστολή όπλων στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές από ξένες χώρες.

Την ίδια ώρα, στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση