GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενέθλια για την Catwoman - Η Σελίνα έκλεισε τα 80 - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η πιο σημαντική φιγούρα στην πλειάδα των Κακών του Μπάτμαν είναι η Catwoman που φέτος έγινε 80 χρόνων. Τελικά, αποδεικνύεται κάτι παρ...

Η πιο σημαντική φιγούρα στην πλειάδα των Κακών του Μπάτμαν είναι η Catwoman που φέτος έγινε 80 χρόνων. Τελικά, αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από εφτάψυχη και, όπως σημειώνει ο δημιουργός κόμικς W.S. Sondheimer, έχει ζήσει πάνω από εννιά ζωές.

Το βαφτιστικό όνομα της Κατγούμαν ήταν Σελίνα Καλαμπρίσι. Άλλα ονόματα που πήρε στο διάστημα όλων των «ζωών» της ήταν Σελίνα Κάιλ (το τρέχον επίσημο όνομά της), Cat και Irena Dubrovna. Πρωτοεμφανίστηκε στο «Batman #1», το 1940. Από την αρχή, η Κατγούμαν και ο Μπάτμαν είχαν ανταγωνιστική σχέση: η Cat, μαιτρ των μεταμφιέσεων και εξπέρ κλέφτης, έκλεβε. Ο Μπάτμαν την έπιασε να κλέβει και απείλησε να της τις βρέξει. Ο Ρόμπιν, όμως, την άφησε να δραπετεύσει. Στο τεύχος «Batman #62» (1950) της έδωσαν μια παράξενη προϊστορία: ισχυρίστηκε ότι ήταν αεροσυνοδός που επέζησε πτώσης αεροσκάφους και είχε αμνησία.

Στη δεύτερη «ζωή» της, τη δεκαετία του 1950, η Σελίνα άρχισε να αναμορφώνεται, να εγκαταλείπει το παρελθόν του μικροαπατεώνα και πλέον, τη δεκαετία του 1970 (ήταν η Χρυσή Εποχή του χαρακτήρα) έχει μια σχέση αγάπης με τον Μπρους Γουέιν -τον Μπάτμαν, δηλαδή- εκείνης της περιόδου. Μαζί αντιμετώπιζαν τον κόσμο του εγκλήματος, ακόμη και μια κόρη έφεραν στον κόσμο (την Helena).

Τη δεκαετία του 1980, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου «Crisis on Infinite Earths», ξανάγραψαν το παρελθόν της: η Σελίνα ήταν μια γυναίκα ελευθερίων ηθών, την οποία κακομεταχειριζόταν ο προαγωγός της. Έμαθε να ρίχνει ξύλο για να μπορέσει να δραπετεύσει, και χρησιμοποίησε τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές της για να υπερασπίζεται γυναίκες που ήταν στην ίδια μοίρα. Έγινε κλέφτης για να μπορέσει να επιβιώσει και για να δίνει σε αυτές τις γυναίκες τα αναγκαία. Σε κάποιες από αυτές τις μικροκλοπές συνάντησε τον Μπάτμαν κι αυτές οι συναντήσεις τους της έβαλαν την ιδέα να δημιουργήσει την περσόνα Κατγούμαν.

Το 1993 ξεκίνησε η δική της σειρά: παρακολουθούμε πλέον τις περιπέτειές της ως διεθνής κλέφτης κοσμημάτων, ο οποίος εμφανίζεται στην Gotham City όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό.

Στη σειρά ιστοριών «Hush» (2002-2003), η Σελίνα και ο Μπρους έκαναν μια προσπάθεια να πετύχει η σχέση τους, αλλά ο κώδικας του Μπάτμαν ήταν πολύ αυστηρός και η Κατγούμαν εγκατέλειψε τη σχέση.

Το 2005, στη διάρκεια της «Infinite Crisis», η Σελίνα βγάζει για ένα μικρό διάστημα τον μανδύα της Κατγούμαν και ενσαρκώνει τον ρόλο της Χόλι Ρόμπινσον, μιας από τις γυναίκες που προστάτευε όταν η ίδια ήταν γυναίκα του δρόμου. Προκύπτει ότι αυτό το έκανε επειδή ήταν έγκυος.

Στην έβδομη «ζωή» της, η Σελίνα επιστρέφει στην Gotham City, επανασχετίζεται με τον Μπάτμαν και συμφωνεί να είναι ένας από τους Outsiders. Έως ότου εμφανίζεται ο Hush και της κλέβει την καρδιά. Ο Μπάτμαν την παίρνει πίσω και τη βάζει στη θέση της και όλα είναι υπέροχα, συμπεριλαμβανομένου του ότι η Σελίνα ακολουθεί τα ίχνη του Hush στη ζούγκλα του Βιετνάμ όπου τον εντοπίζει και τον υποβάλλει σε βασανιστήρια, αλλά δεν τον σκοτώνει επειδή ο Μπάτμαν δεν θέλει να είναι συμμέτοχος σε φόνο.

Στην όγδοη, ο Μπάτμαν πεθαίνει (αλλά, βεβαίως, καλυτερεύει στη συνέχεια) λίγο μετά την επιστροφή της Σελίνα. Η ίδια συγκροτεί ομάδα μαζί με τις Ivy και Harley, την οποία βαφτίζουν «Gotham City Sirens». Οι οποίες Σειρήνες έκλεβαν διάφορα αλλά και σταματούσαν άλλους από το να κλέβουν.

Το 2011, δίνουν στη Σελίνα, μια ακόμη φορά, καινούργια προϊστορία: ως ορφανό, την έβαλαν σε ένα σπίτι όπου οι υπεύθυνοι έβαζαν τα ορφανά να κλέβουν. Αφότου λειτούργησε για ένα διάστημα ως Κατγούμαν, ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν η κληρονόμος της μαφιόζικης οικογένειας των Calabrese. Αναλαμβάνει την ηγεσία της οικογένειας και, σ' αυτό το διάστημα, τον ρόλο της Κατγούμαν υπεξαιρεί η Eiko Hashigawa, κληρονόμος της οικογένειας Hashigawa στους γιακούζα της Gotham City.

Μετά το «Rebirth» του 2016, η Σελίνα παραιτείται από τη θέση της στην οικογένεια Calabrese, ενδύεται εκ νέου τον ρόλο της Κατγούμαν, αλλά τη συλλαμβάνουν και τη στέλνουν στην Arkham με την κατηγορία ότι διέπραξε μαζικούς φόνους. Ο Μπρους/Μπάτμαν ενορχηστρώνει την απόδρασή της ώστε να συμμετάσχει σε μια αποστολή και, στη συνέχεια, τη ζητά σε γάμο. Η Σελίνα λέει «ναι» και συμφωνεί να αντιμετωπίσει την Talia al-Ghul, διεκδικώντας το προνόμιο να παντρευτεί εκείνη τον Μπάτμαν. Φορώντας το γαμήλιο φόρεμά της, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και το είδωλο είναι η Κατγούμαν, στη γνωστή δερμάτινη στολή της.

Ογδόντα χρόνια στη ζωή της Cat ή, μάλλον στις δέκα «ζωές» της Cat.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση