GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

e- Αποδείξεις: Παραμένει το όριο του 30% - Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο

Δεν σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις (e- αποδείξεις), όπως άφησε να εννο...

Δεν σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις (e- αποδείξεις), όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν καταφέρουν να πιάσουν τον συγκεκριμένο στόχο, απειλούνται με πέναλτι, να πληρώσουν δηλ. πρόσθετους φόρους για το ποσό των ηλεκτρονικών συναλλαγών που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν. Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πιάσουν το συγκεκριμένο όριο, παρά το γεγονός ότι το εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί και επίσης οι όποιες δαπάνες εν μέσω κορονοϊού αφορούν σε σούπερ μάρκετ και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Από το ΥΠΟΙΚ διατείνονται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τη συγκεκριμένη περίοδο, επομένως ο ίδιος θεωρεί ότι ο στόχος για κάθε φορολογούμενο θα επιτευχθεί. Πάντως με το σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα. Με τα εμπορικά καταστήματα, τους χώρους της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ) και τα ξενοδοχεία να είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου οι φορολογούμενοι έχουν περιορίσει αναγκαστικά τις δαπάνες τους. Είναι εξαιρετικά πιθανό πολλοί φορολογούμενοι να μην καταφέρουν να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις που απαιτείται για τα φετινά εισοδήματα και θα κληθούν το επόμενο έτος να πληρώσουν έξτρα φόρο 22% για τις αποδείξεις που θα λείπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση