GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EE: Ο Τζουζέπ Μπορέλ ζητά μια ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζουζέπ Μπορέλ κάλεσε την Πέμπτη την Κίνα να συμβάλει σημαντικά στην καταπο...

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζουζέπ Μπορέλ κάλεσε την Πέμπτη την Κίνα να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και υπογράμμισε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού.
Σε άρθρο του που φιλοξενείται στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Μπορέλ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να δράσει για να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη από μελλοντικές πανδημίες.
«Είναι επίσης αναγκαία μια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα για την προέλευση αυτής της πανδημίας», έγραψε.
Ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν τον Δεκέμβριο και ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, έχουν επικρίνει το Πεκίνο για το χειρισμό της επιδημίας. Η Κίνα υποστηρίζει ότι έδρασε ανοιχτά και με διαφάνεια στην διαχείρισή της.
Ο Μπορέλ ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της «κατ’ αναλογία με το βάρος της» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την έρευνα εμβολίων και την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της σε μια σημαντική προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους για τις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα δε τις πληττόμενες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση