GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Πέθανε ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ των Group Yorum – Έκανε απεργία πείνας επί 323 ημέρες

O Ιμπραχίλ Γκοκτσέκ, μέλος του αριστερού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, πέθανε σήμερα σε ένα νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, δύο μέ...

O Ιμπραχίλ Γκοκτσέκ, μέλος του αριστερού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, πέθανε σήμερα σε ένα νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, δύο μέρες μετά τη λήξη της απεργίας πείνας που έκανε επί σχεδόν ένα χρόνο, διαμαρτυρόμενος για τις διώξεις εναντίον του συγκροτήματος, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο δικηγόρος Γοργκούν Ντανατσί ανακοίνωσε τον θάνατο του μπασίστα Γκοκτσέκ στο νοσοκομείο της περιοχής Μπεϊλίκντουζου της τουρκικής μητρόπολης. Οι δικηγόροι του έμαθαν για τον θάνατό του κατά τη διάρκεια δίκης του μουσικού που κατηγορείτο για φερόμενες συνδέσεις με τρομοκρατία.
Όπως είπε ο ο Ντανατσί, στη δίκη δεν παρουσιάστηκαν σαφή αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του εκτός από καταθέσεις «μυστικών αυτοπτών μαρτύρων».
Ένας εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε ζητήσει τον Νοέμβριο ποινές κάθειρξης έως και 15 χρόνια για τα μέλη του συγκροτήματος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Γκοκτσέκ είχε ξεκινήσει στη φυλακή την απεργία πείνας του πριν 323 μέρες.
Έγινε το δεύτερο μέλος της αριστερής μουσικής κολεκτίβας που πέθανε. Η 28χρονη τραγουδίστρια Χελίν Μπολέκ απεβίωσε τον περασμένο μήνα έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας.
Το συγκρότημα πρόσκειται σε μια ακραία μαρξιστική- λενινιστική οργάνωση, το DHKP-C, η οποία έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς εταίρους της.
Το Grup Yorum ιδρύθηκε το 1985 και έγινε διάσημο στην Τουρκία και στο εξωτερικό για τα έργα του στα οποία συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με επαναστατικά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση