GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Παννυχίδα της Απόδοσης του Πάσχα

Ψάλλεται απόψε στις εκκλησίες η Αναστάσιμη Ακολουθία οπότε και θα δοθεί το Άγιο Φως, μετά από σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου....

Ψάλλεται απόψε στις εκκλησίες η Αναστάσιμη Ακολουθία οπότε και θα δοθεί το Άγιο Φως, μετά από σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Την σχετική απόφαση έλαβε την Τετάρτη 1 Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για το πώς θα τελεστούν οι λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες το Πάσχα είχαν γίνει κεκλεισμένων των θυρών.
Στη σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΔΙΣ ανέφερε πως «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».
Η «απόδοση της εορτής του Πάσχα», στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας, σημαίνει την ολοκλήρωση της εορτής του Πάσχα, που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, δηλαδή την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού (27 Μαΐου 2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση