GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στη Βρετανία με τον "καθηγητή Lockdown" - Τι έλεγε η παντρεμένη ερωμένη του

Στόχος επικρίσεων και σφοδρής κριτικής έχει γίνει ο καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου και σύμβουλος κυβερνητικού σχεδιασμού...

Στόχος επικρίσεων και σφοδρής κριτικής έχει γίνει ο καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου και σύμβουλος κυβερνητικού σχεδιασμού για τον κορονοϊό Νιλ Φέργκιουσον, όταν "πιάστηκε" να έχει παραβιάσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ο ίδιος εισηγήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, ο Νιλ Φέργκιουσον ειχε πει στον Μπόρις Τζόνσον ότι αν δεν επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί οι νεκροί στη Βρετανία θα αγγίξουν και τους 500.000.

Ωστόσο, από το βράδυ της Τρίτης που αποκαλύφθηκε το "ροζ" σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και τον οδήγησε σε παραίτηση από τον κυβερνητικό του ρόλο, μέχρι σήμερα, ο καθηγητής έχει δεχθεί πλήθος επικρίσεων με κάποιους να ζητούν από την κυβέρνηση να του επιβάλει πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων. Η Σκότλαντ Γιαρντ τόνισε πως παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά του καθηγητή είναι απογοητευτική, δεν σκοπεύει να λάβει δράση εναντίον του. Κάποιοι τον αποκαλούν "αλαζόνα υποκριτή" που παραβίασε τα μέτρα τα οποία ο ίδιος σχεδίασε, ενώ ο Μάτ Χάνκοκ παραδέχτηκε πως δεν είναι δυνατόν ο καθηγητής να συνεχίσει να συμβουλεύει την κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο. Μάλιστα, αποκάλυψε μια συζήτησή τους κατά την οποία ο Χάνκοκ τον είχε ρωτήσει αν πρέπει να τηρεί την κοινωνική απόσταση αφού ήταν θετικός στον κορονοϊό, και ο Φέργκιουσον κατηγορηματικά του είχε πει "ναι". Κάτι που ωστόσο δεν τήρησε ο ίδιος για τον εαυτό του καθώς έπειτα από δύο εβδομάδες που ήταν στην καραντίνα αφού είχε βγει θετικός στον ιό, ζήτησε από την ερωμένη του να έρθει από την άλλη άκρη του Λονδίνου ώστε να συνευρεθούν ερωτικά.

Αναφέρεται πως το παράνομο ζευγάρι βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές την περίοδο της καραντίνας, με την 38χρονη να ταξιδεύει από το νότιο Λονδίνο για να βρεθεί με τον εραστή της. Η Αντονία Σάατς είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, ενώ ζει σε σπίτι αξίας 1,9 εκατ. λιρών στο νότιο Λονδίνο. Εικάζεται ότι τα δύο ταξίδια της έγιναν μετά την κήρυξη της καραντίνας στις 23 Μαρτίου. Η ίδια είχε πει ότι η καραντίνα προκαλεί ένταση στον ανοιχτό γάμο της. Πάντως, όλοι δεν μπορούν παρά να παρατηρήσουν την εκπληκτική ομοιότητα του συζύγου της με τον καθηγητή και εραστή της.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ιστοσελίδα ραντεβού πριν από έναν χρόνο. Μιλώντας στις 31 Μαρτίου σε podcast, 24 ώρες μετά την πρώτη επίσκεψή της στο διαμέρισμα του Φέργκιουσον στο κεντρικό Λονδίνο, σχετικά με τα προβλήματα της καραντίνας, η Σάατς ανέφερε: "Πιστεύω ότι είναι επιπλέον ένταση, μπορεί να ακούγεται ανρητική η λέξη- αλλά είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση στις σχέσεις, για τη σχέση του Κρις και τη δική μου. Ο Κρις δεν αισθάνεται πολύ καλά και νομίζει ότι έχει κορονοϊό. Αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα".

Εικάζεται ότι ο Φέργκιουσον έχει συναντηθεί με τον σύζυγο της ερωμένης του και να μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον για τα επιστημονικά δεδομένα.

Σημειώνεται ακόμη πως ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αναφερόμενος στο συμβάν επεσήμανε: "Είναι εκπληκτικό. Δεν καταλαβαίνω την απόφασή του να αγνοήσει την καραντίνα. Είμαι άφωνος. Και αυτό δεν μου συμβαίνει συχνά, αλλά είμαι .Οι κανόνες της κοινωνικής απ΄σοτασης ισχύουν για όλους. Και είναι πολύ σημαντικοί και απολύτως σοβαροί".

Ο Νιλ Φέγκιουσον έχει το παρατσούκλι "καθηγητής Lockdown" γιατί όταν ξεκίνησε η κρίση έπεισε τον Τζόνσον ότι εκατομμύρια Βρετανών πρέπει να παραμείνουν σπίτι και επηρέασε την κυβερνητική πολιτική στο θέμα. Ο ίδιος πρέβλεψε επίσης ότι στις ΗΠΑ θα σημειωθούν περίπου 2,2 εκατ. θάνατοι αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα και σήμερα ο Έλον Μασκ τον αποκάλεσε "ηλίθιο" και "εργαλείο" και είπε ότι αυτός και άλλοι ακαδημαϊκοί φόβισαν τον Λευκό Οίκο ώστε να εφαρμόσει lockdown βασισμένος σε "ψεύτικη επιστήμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση