GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης στον Τσίπρα για τη Marfin: Καταθέτει στεφάνι και ψέματα

Τα γεγονότα της περιόδου του 2010, μετά την τραγωδία στη Marfin, παραθέτει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στρέφ...

Τα γεγονότα της περιόδου του 2010, μετά την τραγωδία στη Marfin, παραθέτει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι ψεύδεται.

Απαντώντας στα όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Marfin, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σημειώνει ότι η σημερινή ημέρα “δεν προσφέρεται για αντιδικίες. Ούτε όμως για ψέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε και τα δύο”.

Αναφερόμενος στα γεγονότα “της τότε ταραγμένης περιόδου του 2010”, τονίζει τα εξής: “Δολοφονία στη Marfin 5 Μαΐου. Πενήντα μέρες μετά, με νέα τρομοκρατική ενέργεια, στις 24 Ιουνίου δολοφονήθηκε ο υπασπιστής μου, αείμνηστος Γ.Βασιλάκης. Δυόμισι μήνες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποχώρησα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Ως εκ τούτου, σημειώνει, το επιχείρημα “περί ‘ίδιων ανθρώπων’ που τότε και τώρα ‘στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες’, καταρρίπτεται. Σε τρεις μήνες, στις δεδομένες συνθήκες, τέτοιες έρευνες δεν ολοκληρώνονται ούτε στο σινεμά”.

Αφήνει αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι “ο Α. Τσίπρας, όπου οι τρείς μήνες του φαίνονται πολύ, βεβαίως αποσιωπά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε τεσσεράμισι χρόνια για να ερευνήσει, να εντοπίσει, να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες, να ξανανοίξει το φάκελο, να δράσει τέλος πάντων. Δεν έκανε όμως τότε τίποτε και τώρα ο πρόεδρος του μόνος του καταθέτει, στεφάνι και ψέματα”.

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι “από τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ας κρατήσουμε το μισό βήμα μπροστά. Ότι δηλαδή καταδικάζει τη βία και τιμά τη μνήμη των νεκρών. Κι ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τα θύματα, χωρίς ανάγκες για προσχήματα”.

Τι δήλωσε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας

Σημειώνεται πως σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν». «Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη” και συμπλήρωσε: “που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους”.

1 σχόλιο

  1. Με νόμο των τελευταίων ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους χιλιάδες εγκληματίες που αφέθηκαν ελεύθεροι, η χρήση των μολότωφ μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.
    Να γιατί στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε στις φυλακές μέχρι και 76% των ψήφων!
    Πότε θα απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιά τα εγκλήματά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση