GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Pepper: Αυτό είναι το ρομπότ που υποδέχεται ασθενείς με κορονοϊό στην Ιαπωνία - ΒΙΝΤΕΟ

Μια έκπληξη περιμένει ασθενείς του κορονοϊού με ελαφρά συμπτώματα που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του Τόκιο και αυτό είναι ...

Μια έκπληξη περιμένει ασθενείς του κορονοϊού με ελαφρά συμπτώματα που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του Τόκιο και αυτό είναι ο Pepper, το ρομπότ. Ο Pepper θα τους υποδέχεται στην είσοδο. Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί τώρα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα για να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν σήμερα στο Τόκιο χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ένα ξενοδοχείο, τους ασθενείς-φιλοξενούμενους υποδέχεται ο "Pepper", ένα ρομπότ που, λόγω των περιστάσεων, φορά προστατευτική μάσκα. «Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», συμβουλεύει το ρομπότ. «Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν». Ο "Pepper" δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό, που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων ’κόκκινων ζωνών’, στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση.Σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το υγειονομικό της σύστημα, η Ιαπωνία έχει δεσμεύσει πάνω από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία ασθενών με ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται αργότερα σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση