GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Δεν τελειώνουμε με τον κορονοϊό είτε πάμε, είτε όχι στο σχολείο τώρα

"Ποιο είναι το κέρδος δεν καταλαβαίνω για να ανοίξουν τα σχολεία. Οι 10 ημέρες μάθημα;" είπε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας...

"Ποιο είναι το κέρδος δεν καταλαβαίνω για να ανοίξουν τα σχολεία. Οι 10 ημέρες μάθημα;" είπε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ένα καλοκαίρι για να προετοιμαστεί καλύτερα η σχολική υποδομή, με παρεμβάσεις μέσα στα σχολικά κτίρια, δεύτερον ένα καλοκαίρι που μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση με τα τεστ, τρίτον μπορεί να έχει προχωρήσει η ιστορία της φαρμακευτικής αγωγής και μακάρι το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασίας να είμαστε τυχεροί και να μην υπάρχει έξαρση του κορονοϊού" πρόσθεσε. "Ζούμε με αυτό το άγχος, δεν τελειώνουμε είτε πάμε είτε όχι στο σχολείο τώρα" τόνισε.
"Λέγεται ότι όσα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο θα κάνουν τηλεκπαίδευση. Σε άλλους τομείς του κράτους υπήρξε πράγματι μια ανασυγκρότηση ψηφιακή, το βλέπει ο πολίτης, στα σχολεία όμως δεν υπήρξε αυτό. Βεβαίως υπάρχουν χρόνιες ελλείψεις καμία αντίρρηση, και ευθύνες. Σήμερα η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξέρετε ότι γίνεται με σβηστές οθόνες; Μόνο με τη φωνή; Και με μεγάλα προβλήματα να μπουν τα παιδιά μέσα και να γίνει το μάθημα; Γίνεται έτσι με σβηστές τις οθόνες γιατί εκτός των άλλων υπάρχει ένα θέμα προσωπικών δεδομένων, διότι η πλατφόρμα δεν έχει αυθεντικοποίηση. Μπορεί να μπει οιοσδήποτε τρίτος αν έχει μια απλή διεύθυνση και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Γι' αυτό το υπουργείο αναγκάστηκε, προφανώς διότι κατάλαβε τους κινδύνους, να πει όχι φωτογραφίες, όχι βίντεο. Αλλά τώρα λέει ότι πρέπει να βιντεοσκοπηθούν τα μαθήματα ώστε να τα παίρνουν τα παιδιά που δεν πηγαίνουν εκεί. Δηλαδή πλήρης παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει" τόνισε.
Για το άνοιγμα των εκκλησιών είπε "λειτουργία χωρίς μετάληψη δεν υπάρχει. Σε αυτό έχει δίκιο όταν το λέει η εκκλησία, αλλά ρωτώ ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την μετάδοση μέσω της μετάληψης; Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας" σημείωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση