GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΩΝ. ΚΟΡΙΚΗΣ! Ο Νο 1 ειδικός στην Ελλάδα αποκαλύπτει πώς λειτουργεί η διαφήμιση σε Facebook και Instagram...

Κωνσταντίνος Κορίκης To Facebook αποκαλύπτει: Πως λειτουργεί η διαφήμιση στο Facebook & Instagram   Η διαφήμιση στο Facebook και ...

Κωνσταντίνος Κορίκης

To Facebook αποκαλύπτει: Πως λειτουργεί η διαφήμιση στο Facebook & Instagram  
Η διαφήμιση στο Facebook και Instagram είναι πλέον μια εύκολη διαδικασία. Το μυστήριο για τους περισσότερους είναι ο μηχανισμός με το οποίο το Facebook δείχνει τη διαφήμιση τους στο κοινό που θέλουν. Πρόσφατα το Facebook αποκάλυψε πως λειτουργεί το σύστημα των διαφημίσεων.


Διαφήμιση στο Facebook και Instagram: Δυο σημαντικοί παράγοντες

Το Facebook σημειώνει ότι χρησιμοποιεί δύο βασικούς παράγοντες για να καθορίσει ποιες διαφημίσεις θα εμφανίζονται στους χρήστες:
Στόχευση κοινού, η οποία επιλέγεται από διαφημιζόμενους και καθορίζει ποια άτομα είναι κατάλληλα για προβολή κάθε διαφήμισης
Την διαδικασία δημοπρασίας διαφημίσεων, η οποία βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με την τιμή προσφοράς, την διαδραση του χρήστη με την διαφήμιση και και την ποιότητα των διαφημίσεων

Στόχευση κοινού στην διαφήμιση στο Facebook και Instagram

Τα είδη κοινού δημιουργούνται βάσει κατηγοριών όπως η ηλικία και το φύλο, καθώς και οι ενέργειες που κάνουν στο παρελθόν οι χρήστες πχ οι χρήστες στις εφαρμογές μας, όπως το να τους αρέσει μια σελίδα στο Facebook ή να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση.



Οι διαφημιζόμενοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έχουν για το κοινό τους, όπως μια λίστα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άτομα που έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα τους τους, για να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο κοινό ή ένα παρόμοιο κοινό.
Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα σε βάθος εργαλεία στόχευσης κοινού του Facebook, με βάση το προφίλ των χρηστών τους και τις συμπεριφορικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρήση και τα δεδομένα που έχει το Facebook για τον καθένα μας.


Διαδικασία δημοπρασίας διαφημίσεων στο Facebook και Instagram

Αφού επιλέξετε το κοινό-στόχο σας και υποβάλετε τη διαφήμισή σας, το Facebook θα αποφασίσει στη συνέχεια ποιος βλέπει πραγματικά την προώθησή σας καθορίζοντας την καλύτερη αντιστοίχιση για κάθε μεμονωμένο χρήστη βάσει αυτού του υπολογισμού:

Η εξίσωση για την διαφήμιση στο Facebook και Instagram που κάνει την διαφορά

Κάθε χρήστης του Facebook έχει μια σειρά διαφημίσεων που θα μπορούσαν να εμφανίζονται κάθε φορά που συνδέονται, με βάση την προαναφερθείσα διαδικασία στόχευσης. Με βάση τις κατάλληλες διαφημίσεις, το Facebook θα καθορίσει έναν «νικητή» για κάθε χρήστη με βάση 3 παράγοντες.

Προσφορά διαφημιζόμενου -Ad Bid: – Πόσα χρήματα ξοδεύετε στις διαφημίσεις σας στο Facebook – όσο περισσότερο διαθέτετε, τόσο περισσότερο θα συμβάλει στο να δουν την διαφήμιση σας περισσότεροι.

Εκτιμώμενο ποσοστό δράσης- Estimated Action Rate: – Το Facebook εκτιμά την πιθανότητα κάθε χρήστη να προβεί σε ενέργειες σε μια διαφήμιση, με βάση μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με τις ατομικές τους συμπεριφορές.

Ποιότητα διαφήμισης- Ad Quality: – Το Facebook το μετρά με βάση τα σχόλια των χρηστών (π.χ. πόσα άτομα κάνουν report η hide τη διαφήμισή σας) και “εκτιμήσεις χαρακτηριστικών χαμηλής ποιότητας” (υπερβολικό κείμενο στην εικόνα της διαφήμισης, , υπερβολική γλώσσα, ή click bait ).

Από αυτούς τους 3 παράγοντες ένας διαφημιζόμενος μπορεί να ελέγξει το πρώτο και το τελευταίο σημείο. Δηλαδή – καθορίσει το ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει και η ποιότητα της διαφήμισης.

Το AD Quality βασίζεται σε μια σειρά τεχνικών και αντικειμενικών παραγόντων.

Το εκτιμώμενο ποσοστό δράσης είναι ένας πιο μεταβλητός παράγοντας, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός του ελέγχου σας.

Πως αποφασίζει το Facebook αν θα δείξει την διαφήμιση σε κάποιον

Το Facebook σε αντίθεση με ότι πιστεύουν κάποιοι, θέλει να σου δείχνει διαφημίσεις που θα σε κάνουν να αγοράσεις. Είναι ευχαριστημένοι έτσι και ο διαφημιζόμενος και ο καταναλωτής.

Για να βρει αυτές τις διαφημίσεις και να τις παρουσιάσει σε κάθε χρήστη , το νο 2 στην παραπάνω εξίσωση είναι το πιο σημαντικό.



Estimated Action Rate ή εκτιμώμενο ποσοστό δράσης

Για να βρει το εκτιμώμενο ποσοστό δράσης, τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης προβλέπουν την πιθανότητα ενός συγκεκριμένου ατόμου να προβεί στην επιθυμητή ενέργεια του διαφημιζόμενου, με βάση τον στόχο που επιλέγει ο διαφημιζόμενος για τη διαφήμισή του, όπως η αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα του ή η αύξηση των αγορών.

Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούν τη συμπεριφορά αυτού του ατόμου μέσα και έξω από το Facebook, καθώς και άλλους παράγοντες, όπως το περιεχόμενο της διαφήμισης, την ώρα της ημέρας και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ άλλων χρηστών και διαφημίσεων.

Facebook Pixel, Γιατί είναι απαραίτητο στην διαφήμιση στο Facebook και Instagram

H προσθήκη του Facebook Pixel σττην ιστοσελίδα σας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης των διαφημίσεών σας διασφαλίζοντας ότι το Facebook μπορεί να στοχεύει άτομα που έχουν την έχουν επισκεφθεί ή / και άτομα που έχουν αγοράσει από εσάς στο παρελθόν ή άτομα που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με online πελάτες σας.
Ουσιαστικά βοηθάτε το Facebook να εμφανίζει τις διαφημίσεις σας στους κατάλληλους χρήστες.


Τι δεν γίνεται όταν κάνεις διαφήμιση στο Facebook

-Οι διαφημίσεις με την υψηλότερη προσφορά δεν κερδίζουν πάντα τη δημοπρασία. Οι διαφημίσεις με χαμηλότερες προσφορές κερδίζουν συχνά εάν το σύστημά προβλέπει ότι ένα άτομο είναι πιο πιθανό να ανταποκριθεί σε αυτά ή αν διαπιστώσει ότι είναι υψηλότερης ποιότητας.

-Το Facebook δεν πωλεί τα δεδομένα σας σε διαφημιζόμενους ή σε κανέναν άλλο
-Το Facebook δεν χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των μηνυμάτων κειμένου των ατόμων ή το μικρόφωνο των τηλεφώνων για να ενημερώσει τις διαφημίσεις ή να αλλάξει αυτό που βλέπουν στη ροή ειδήσεων. Το Facebook δεν ακούει τις ιδιωτικές σας συνομιλίες, ανεξάρτητα από το αν νομίζετε ότι το κάνει. Υπάρχει μια σειρά εξηγήσεων σχετικά με το πώς θα μπορούσε να καθορίζει τα ενδιαφέροντά σας, νομίζετε ότι είναι από τις συνομιλίες σας αλλά δεν είναι.

Η συμβουλή μου για διαφημίσεις που δουλεύουν σε Facebook και Instagram

Είδαμε παραπάνω τι κάνει το Facebook. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε εσείς.

Να έχετε καλό δημιουργικό. Είναι το κλειδί.

Nα δημιουργείτε μηνύματα και διαφημίσεις που ανταποκρίνονται στο κοινό-στόχο σας. Διαφορετικά γράφετε στις μαμάδες, διαφορετικά στους άντρες πχ.

Συμβουλές για Διαφημίσεις που δουλεύουν;

Διάβασε 15 απο τα μυστικά μου για καλές διαφημίσεις στο Facebook.

Διαβασε τα πιο χρήσιμα άρθρα για marketing και διαφημίσεις με 132 χιλιάδες θεάσεις τον τελευταίο χρόνο

Πως μπορώ να κάνω μια Πετυχημενη διαφήμιση στο Facebook;

Όλοι οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα έχουν δει διαφημίσεις μου. Αυτά είναι 15 απο τα μυστικά μου. Μπες εδώ να τα διαβάσεις,
https://korikis.com/korikis-diafimiseis-facebook


Μπορείς να κάνεις διαφημίσεις που δουλεύουν, είναι αποδοτικές και σου φέρνουν πελάτες

Ναι μπορείς με τα μαθηματα μου.

Έχω διδάξει απο 80 χρονους, μαθητές Γυμνασίου, άτομα με δυο διδακτορικά, , υδραυλικούς που είχαν τελειώσει μόνο δημοτικό, άνδρες και γυναίκες απο Ελλάδα και Κύπρο.

ΜΑΘΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση