GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον στήνει "αερογέφυρα" με την Ελλάδα - Αντιδράσεις για την καραντίνα των 14 ημερών

Κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού στη Βρετανία προειδοποίησαν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδια...

Κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού στη Βρετανία προειδοποίησαν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδια να θέτει σε καραντίνα τους επισκέπτες στη χώρα, προκειμένου να αποφύγει ένα καταστροφικό χτύπημα στον τουρισμό και τη βιομηχανία φιλοξενίας, που θα οδηγούσε σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Περίπου 124 παράγοντες και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων είπαν ότι περιμένουν να απολύσουν έως και το 60% του εργατικού δυναμικού τους εκτός και αν εγκαταλειφθεί το σχέδιο για 14 ημέρες απομόνωσης για όλες τις αφίξεις. Ο Τζόνσον τίθεται υπό ασφυκτική πίεση προκειμένου να βρει έναν τρόπο να αμβλύνει τη διαμάχη εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το διάταγμα για την αυτοαπομόνωση θα «σκοτώσει» την τουριστική βιομηχανία. Φέρεται τώρα να στηρίζει τις "αερογέφυρες" με χώρες που έχουν πληγεί ελάχιστα από τον κορονοϊό και παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, όπως η Ελλάδα και η Αυστραλία, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στις αντιδράσεις των Τόρι.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση των νέων κανόνων καραντίνας που αναμενόταν να ανακοινωθούν σήμερα, μετατέθηκε για την Τετάρτη, πυροδοτώντας εικασίες ότι θα προκύψει ένα είδος συμβιβασμού. Οι βουλευτές έχουν χαρακτηρίσει γελοίο και μάταιο το σχέδιο αφού ανακοινώθηκε ότι οι άνθρωποι που θα μπαίνουν σε καραντίνα θα επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για φαγητό και δεν θα επιτρέπεται σε αξιωματούχους να μπαίνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με το σχέδιο της καραντίνας των 14 ημερών, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά θα επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τον χώρο της αυτοαπομόνωσης για αρκετούς λόγους, όπως και για αγορά τροφίμων. Παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο προς το σημείο προορισμού όπου θα μένουν σε καραντίνα, αν και θα τους προτρέπουν να χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα. Ωστόσο, οι κανόνες θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 8 Ιουνίου και για τρεις εβδομάδες, με πρώτη ημερομηνία αναθεώρησης στις 29 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση