GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εκλογικό ραντεβού το 2023 - Να κάνετε άνετα διακοπές - ΒΙΝΤΕΟ

"Φρένο" στα σενάρια περί εκλογών έβαλε για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολ...

"Φρένο" στα σενάρια περί εκλογών έβαλε για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο πλαίσιο της συζήτησης επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα "Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία". "Θα κλείσω με μια αναφορά στον εφιάλτη σας γιατί προσωπικά τον εκλαμβάνω. Δίνετε μερικές φορές την εντύπωση ότι ξυπνάτε κάθε βράδυ το βράδυ και λέτε εκλογές... Τι θα γίνει να γίνουν εκλογές και αυτός ο πανικός είναι διάχυτος και εσάς και στα στελέχη σας. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα. Μπορώ να αποκαταστήσω την ηρεμία του ύπνου σας και να διασφαλίσω ότι θα πάτε διακοπές άνετα το καλοκαίρι. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας. Μπορείτε να μην έχετε αυτή την ανησυχία" είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην "Ώρα του Πρωθυπουργού"

"Η χώρα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές. Η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο το οποίο προτίθεται να επενδύσει, ο κεντρικός πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής ως προς την ανάγκη η χώρα να μεταμορφωθεί μέσα από ένα μεγάλο κύμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει. κάποιες επιμέρους προσαρμογές στο σχέδιό μας προφανώς και θα γίνουν και ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορούμε να έχουμε επιπρόσθετα σημαντικά κεφάλαια στη διάθεσή μας από το ταμείο ανάκαμψης για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτόν τον μεγάλο μετασχηματισμό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Επομένως μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας άνετα και να δώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023. Μέχρι τότε έχετε ακόμα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση" τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινώντας τη δευτερολογία του, αναφέρθηκε στο ζήτημα των μικροπιστώσεων. Πράγματι, είπε, "η κυβέρνηση παρέλαβε από εσάς σχέδιο νόμου το οποίο επικαιροποιούμε και καταθέτουμε προς ψήφιση. Εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος" Σχετικά με τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την προσέλκυση επενδύσεων κεντρική επιλογή και εξήγησε: Το πρώτο μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας. Αναφέρθηκα σε κάποιες επενδύσεις. Αν θέλετε μεγάλες, έχω άλλες τόσες. Τουλάχιστον 500 εκατ. επενδύθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019 σε 5 ελληνικά ξενοδοχεία. Μεγάλοι κολοσσοί που επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα, γιατί βλέπουν ένα εξαιρετικό εργατικό δυναμικό και μια κυβέρνηση η οποία βελτιώνει ραγδαία το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η χώρα τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: Βγάζετε μιζέρια, στεναχώρια, ενόχληση γι' αυτό που έχει γίνει.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: 4,5 χρόνια κυβερνήσατε και ό,τι καλό κάνει η κυβέρνηση λέτε ότι "θέλαμε να το κάνουμε, αλλά δεν το κάναμε". Ο λόγος για τον οποίον το 4ο τρίμηνο του 2018 ήταν ένα καλό 4ο τρίμηνο ήταν γιατί επιλέξατε να δώσετε ένα κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα του 2018. Τι έγινε το 2019; Το ποσό αυτό το μοιράσατε τον Μάιο, μπας και διασώσετε τη διαφαινόμενη ήττα. Έλειπαν τα χρήματα το 4ο τρίμηνο. Να θυμόμαστε τη μεγάλη ευκολία με την οποία επιχειρήσατε να εξαγοράσετε συνειδήσεις. Σε έναν μήνα καταγράψατε τέσσερις εκλογικές ήττες και βρεθήκατε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση