GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίδομα 800 ευρώ: Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις - Μέχρι πότε πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις

Δεύτερη ευκαιρία έχουν συγκεκριμένες πληττόμενες επιχειρήσεις από την κρίση του κορονοϊού που δεν υπέβαλαν αίτηση στη πλατφόρμα "...

Δεύτερη ευκαιρία έχουν συγκεκριμένες πληττόμενες επιχειρήσεις από την κρίση του κορονοϊού που δεν υπέβαλαν αίτηση στη πλατφόρμα "my Business Support" για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ, όπως αναφέρεται στην νέα τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπονται τα εξής:

1. Υποβολή αίτησης έως τις 19 Ιουνίου για επιχείρηση η οποία πραγματοποιεί απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) χωρίς δικαίωμα έκπτωσης και απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) με δικαίωμα έκπτωσης και υπέβαλε αίτηση για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η οποία απερρίφθη λόγω υποβολής μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ' όλη την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 29η Φεβρουαρίου 2020, και από 1η Απριλίου 2019 και μετά έχει πραγματοποιήσει απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ πράξεις (εκροές) χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ή απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δήλωση ΦΠΑ στον κωδικό 310 και 349 αντίστοιχα.

2. Υποβολή αίτησης έως τις 19 Ιουνίου για Συμπλοιοκτησίες και κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων Ε.Π.Ε.

3. Υποβολή αίτησης έως τις 19 Ιουνίου για δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση έως την 28η Απριλίου.

4. Τέλος οι επιχειρήσεις που στις 20.03.2020 εντάσσονταν σε μία από τις τέσσερις γενικές κατηγορίες πληττόμενων δραστηριοτήτων, που περιγράφονται στο τέλος του πίνακα της απόφαση 39162 ΕΞ 2020/2020 , χωρίς αναγραφή ΚΑΔ, δύνανται να εισέλθουν εκ νέου στην πλατφόρμα «my Business Support» έως και την 19η Ιουνίου 2020 και να επιβεβαιώσουν, συμπληρώνοντας ειδικό σχετικό πεδίο, ότι ανήκουν σε μία από τις τέσσερις αυτές γενικές κατηγορίες πληττόμενων κλάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση