GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέγκαν Μαρκλ: Το αντιρατσιστικό μήνυμά της για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - ΒΙΝΤΕΟ

Το δικό της αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ μέσω βίντεο μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό ...

Το δικό της αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ μέσω βίντεο μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό κατά τη βίαια προσαγωγή του. Η Μέγκαν έσπασε τη σιωπή της επισημαίνοντας ότι οι μαύρες ζωές έχουν αξία και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της που περίμενε μία εβδομάδα για να μιλήσει για τον θάνατο του Φλόιντ.

Η Δούκισσα του Σάσεξ απευθύνθηκε στους απόφοιτους του παλιού της σχολείου στο Λος Άντζελες και μίλησε και για άλλους Αφροαμερικανούς που σκοτώθηκαν από την αστυνομία στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. "Η ζωή του Τζορτζ Φλόιντ είχε αξία, όπως και της Μπριόνα Τέιλορ και του Φιλάντο Κάστιλ και του Τάμι Ράις". Η Μέγκαν δέχθηκε επικρίσεις που επί δέκα ημέρες δεν έχει μιλήσει για τον θάνατο του Φλόιντ στη Μινεάπολις στις 25 Μαΐου. "Δεν ήμουν σίγουρη τι θα μπορούσα να σας πω, ήθελα να πω το σωστό πράγμα και ήμουν αγχωμένη ότι θα το πετσόκοβαν. Και συνειδητοποίησα ότι το μόνο λάθος πράγμα που θα μπορούσα να πω είναι να μην πω τίποτα".Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το site του lifestyle περιοδικού μαύρων γυναικών Essence υπό την ένδειξη "ευγενική προσφορά από τη Μέγκαν Δούκισσα του Σάσεξ".

"Όπως όλοι έχουμε δει την τελευταία εβδομάδα, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και στην Πολιτεία μας και στην πατρίδα μας το Λος Άντζελες είναι απολύτως καταστροφικό" σημείωσε και πρόσθεσε ότι "οι μαθητές θα έχουν ενσυναίσθηση για εκείνους που δεν βλέπουν τον κόσμο από την ίδια οπτική με τη δική σας. Με τόσο διαφορετικό, ζωντανό και ανοιχτό μυαλό, όπως ξέρω ότι γίνονται τα μαθήματα στο σχολείο σας, γνωρίζω ότι ξέρετε πως η μαύρη ζωή έχει σημασία".

Μετά η Μέγκαν θυμήθηκε την εποχή που ξεκινούσε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο συγκεκριμένο σχολείο σε ηλικία 11 ετών τότε που ξεσπούσαν διαδηλώσεις για τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του Ρόντνεϊ Κινγκ: "Ημουν 11 ή 12 ετών όταν ξεκινούσα στο Immaculate Heart Middle School το φθινόπωρο και ήμουν στα επεισόδια του Λος Άντζελες, που επίσης πυροδοτήθηκαν από παράλογες πράξεις ρατσισμού. Και θυμάμαι την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θυμάμαι να επιστρέψω γρήγορα σπίτι και γυρίζοντας είδα τη στάχτη να πέφτει από τον ουρανό και να μυρίζω τον καπνό και να βλέπω τον καπνό να βαίνει από κτίρια, να βλέπω ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας από κτίρια κρατώντας σακούλες και να λεηλατούν. Και θυμάμαι άνδρες στο πίσω μέρος ενός βαν να κρατούν όπλα και πολυβόλα. Και θυμάμαι να είμαι στο σπίτι και να βλέπω το δέντρο που ήταν πάντα εκεί καμένο, και αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν" είπε μεταξύ άλλων στο εξάλεπτο βίντεό της η Μέγκαν Μαρκλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση