GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Μαϊμού” γιατρός: Προδόθηκε γιατί δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από το χειρουργείο

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ασθενών, από έναν 47χρονο “μαϊμού” γιατ...

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ασθενών, από έναν 47χρονο “μαϊμού” γιατρό. Υπενθυμίζεται πως οι πρακτικές του συλληφθέντα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις ασθενείς, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, δύο ανήλικοι, 14 και 16 ετών, και ένας 76χρονος, που έπεσαν θύματα του 47χρονου, έχασαν τελικά τη ζωή τους.
Όπως αποκαλύπτεται, ο δήθεν γιατρός που εμφανιζόταν ως “Νίκος Κοντός”, προσέγγιζε τους ασθενείς ή συγγενείς αυτών και τους έπειθε ότι μπορούσε να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο. Ο ίδιος δήλωνε πως είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, ενώ η σύζυγός του, που φέρεται να είναι μία εκ των συνεργών του, παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Επιπλέον, φαίνεται πως κατάφερνε να πείθει τα θύματά του, καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την Εκκλησία, ενώ πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος.
Παρά το γεγονός ότι είχαν κατατεθεί μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος του από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, γιατί τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες τους, οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, γιατί δεν είχαν στη διάθεσή τους το πραγματικό του όνομα.
Τελικά, άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ της υποθέσεως επιμελήθηκε από την Εισαγγελία ο ίδιος ο προϊστάμενος.
Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, εκμεταλλευόμενος τον πόνο των ασθενών και των δικών τους ανθρώπων, τους πουλούσε "ελπίδα" και τους έταζε ίαση, φυσικά με το αζημίωτο. Μάλιστα, έλεγε στα θύματά του ότι θα τους έδινε ειδικά και εξελιγμένα φάρμακα που θα τους βοηθούσαν να ξεπεράσουν τις σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους.
Δεν δίσταζε να πηγαίνει ακόμη και σε διαγνωστικά κέντρα, και εμφανιζόμενος ως γιατρός-συνοδός ασθενών, να ζητεί να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων. Όπως όλα δείχνουν, η επικίνδυνη απάτη που είχε στήσει αποκαλύφθηκε από δικό του λάθος, δηλαδή από την πλήρη άγνοιά του για τα ζητήματα ιατρικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κατάλαβε ένας γιατρός, από τον οποίο είχε ζητήσει να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Το γεγονός ότι δεν ήξερε καν να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση, ήταν εκείνο που φέρεται τελικά να τον πρόδωσε.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς φέρεται να είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση