GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ! Με «μαϊμού» πτυχίο πιάστηκε ο (γεν. γραμματέας Τουρισμού) Κ. Λούλης...

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης καθώς δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο! Είναι η δ...


Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης καθώς δεν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο! Είναι η δεύτερη περίπτωση κυβερνητικού στελέχους με "μαϊμού" πτυχίο, λίγο καιρό μετά τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Αντ. Διαματάρη...


O Κωνσταντίνος Λούλης, στο επίσημο βιογραφικό επικαλείται ότι είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων. Όμως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αποκάλυψε ότι «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης». Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα νομιμότητας για τον διορισμό του γγ Τουρισμού, με την βουλευτή να ζητά τίτλους σπουδών με σχετικό αίτημά της. Ζήτησε επίσης να προσκομίσει ο κ. Λούλης αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Ειδικότερα με αίτημά της η κ.  Αυγέρη ζητά αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, καθώς όπως σημειώνει ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ περί Επιτελικού Κράτους ορίζει:
«Ως Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της Ε.Ε., (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου».
Η Δ. Αυγέρη επισημαίνει ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του, για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων». «Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen (Schweizerische Müllereifachschule St. Gallen), η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βιομήχανος και γγ του υπουργείου Τουρισμού παραδέχθηκε το γεγονός. Μιλώντας στο TheNewspaper.gr σημείωσε ότι δεν έχει πτυχίο, αλλά υποστήριξε ότι δεν έχει πει ψέματα για αυτό. Ο κ. Λούλης, μιλώντας στο Newspaper.gr, υποστήριξε: «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα.»

Την αποπομπή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρει: "Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο "επιτελικό" κράτος. Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών".

1 σχόλιο

  1. Εγώ έχω το Νόμπελ Φυσικής!

    (ΟΠΩΣ λέμε: Οτι δηλώσεις είσαι!- Μόνον που Εγώ Έχω "Ατυπω" Νόμπελ Φυσικής ένεκα ....!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση