GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Ένταλμα σύλληψης του Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί - Ζήτησε και τη βοήθεια της Ιντερπόλ

Το Ιράν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης και ζήτησε βοήθεια από την Ιντερπόλ για τη σύλληψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δεκάδων ...

Το Ιράν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης και ζήτησε βοήθεια από την Ιντερπόλ για τη σύλληψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δεκάδων άλλων που πιστεύει συμμετείχαν στην επίθεση με drone που σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατηγό Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη. Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Τραμπ, μαζί με περισσότερους από 30 άλλους ανθρώπους, που το Ιράν θεωρεί ότι εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου που σκότωσε τον Κασέμ Σολιμάνι, αντιμετωπίζουν «κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Ο Alqasimehr δεν έδωσε τα στοιχεία των υπολοίπων παρά μόνο του Τραμπ, αλλά τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει τη δίωξή του ακόμη και μετά τη λήξη της προεδρίας του. Η Ιντερπόλ, με έδρα τη Λυών της Γαλλίας, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
Ο Alqasimehr ανέφερε επίσης ότι το Ιράν είχε ζητήσει να εκδοθεί "κόκκινη ειδοποίηση" για τον Τραμπ και τους άλλους, την ανακοίνωση υψηλότερου επιπέδου που εκδίδει η Ιντερπόλ, ζητώντας να αναζητήσει τη θέση και τη σύλληψη του ατόμου που ονομάζεται.
Σύμφωνα με κόκκινη ειδοποίηση, οι τοπικές αρχές πραγματοποιούν τις συλλήψεις εκ μέρους της χώρας που το ζήτησε. Φυσικά, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες η υπηρεσία να εγκρίνει το αίτημα του Ιράν.
Πηγή: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση