GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για 57 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-Co...

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για 57 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, την ώρα που εκφράζονται φόβοι περί δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα 36 από αυτά τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο, όπου η εύρεση νέας εστίας μόλυνσης οδήγησε στην επιβολή περιορισμών σε πολλές συνοικίες.

Από τα κρούσματα, τα 19 ήταν «εισαγόμενα», ανέφερε το υπουργείο, κατά τον όρο των κινεζικών αρχών όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο εξωτερικό όταν φθάνουν στην κινεζική επικράτεια.

Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 χθες.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.132 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση