GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Η Μαλακάσα θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη λειτουργία των δομών σε όλη τη χώρα αλλά και στοιχεία για την αποσυμφόρηση των νησιών, έδωσε ο υπουργός...

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη λειτουργία των δομών σε όλη τη χώρα αλλά και στοιχεία για την αποσυμφόρηση των νησιών, έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του στο Mega.

Όπως ανακοίνωσε, «η Μαλακάσα θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα» και εξήγησε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί σύστημα εισόδου-εξόδου, ώστε πλέον αυτοί που δεν δικαιούνται παραμονή στη Μαλακάσα να αποχωρήσουν, γιατί αυτή τη στιγμή διαμένοντες είναι υπεράριθμοι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή οι δομές ήταν υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε μία παλιά νομοθεσία και εγκατέστησε διοικητές, οι οποίοι στοχεύουν μέσα σε λίγες εβδομάδες να οργανώσουν την αποχώρηση των μεταναστών που δεν δικαιούνται να μένουν εκεί, ώστε η δομή να περιοριστεί σε ένα πιο λογικό νούμερο.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «έχουν φύγει 13.000 άτομα από 1η Ιανουαρίου και πλέον στα νησιά, παρά τις ροές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είναι κάτω από περίπου 20% οι συνολικά διαμένοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση