GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! «ΤΑΞΙΔΙ... ΟΜΟΡΦΙΑΣ» με τεστ σάλιου και αίματος για τους εργαζομένους μεγάλης φίρμας καλλυντικών...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει καταγγελία σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για εταιρεία καλλυντικών που σε νέα σύμβαση εργασίας καλεί τους εργ...

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει καταγγελία σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για εταιρεία καλλυντικών που σε νέα σύμβαση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε πρωτοφανείς όρους για τα ελληνικά δεδομένα όπως η λήψη δείγματος σάλιου και αίματος από τους εργαζομένους προκειμένου να διατηρήσουν την δουλειά τους.
Στην καταγγελία σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καλλυντικών, η εταιρεία μεταξύ άλλων στην προωθούμενη νέα σύμβασή προβλέπει για τους εργαζομένους της «ανέκκλητη συγκατάθεσή τους για διενέργεια ελέγχων επιπέδου αλκοόλ, ναρκωτικών ή και παραισθησιογόνων ουσιών, χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, ψυχολογικών τεστ, κ.α».
Στην ίδια σύμβαση, σύμφωνα με την καταγγελία, ορίζεται η απροειδοποίητη απόλυση, το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης του ωραρίου εργασίας, οι άδειες αναψυχής που καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και όχι των εργαζομένων κλπ.

Αναλυτικά η καταγγελία όπως αναρτήθηκε στη σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση” στο facebook:
ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΙΟ…ΓΙΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καλλυντικών, καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι εταιρεία στο χώρο καλλυντικών προωθεί τροποποιητική σύμβαση εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, με αδιανόητους όρους που τους υποχρεώνουν να δώσουν «ανέκκλητη συγκατάθεσή τους για διενέργεια ελέγχων επιπέδου αλκοόλ, ναρκωτικών ή και παραισθησιογόνων ουσιών, χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, ψυχολογικών τεστ, κ.α», ενώ εν συνεχεία ο/η εργαζόμενος/η υποχρεούται να δηλώσει ότι «συναινεί στη λήψη δειγμάτων βιομετρικών και βιολογικών στοιχείων προς έλεγχο (αίμα, σίελο) καθόλη τη διάρκεια της σύμβασής του».
Η σύμβαση αυτή, η οποία συνιστά μνημείο παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς εργοδότη, περιλαμβάνει επιπροσθέτως όρους απροειδοποίητης και αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εκ μέρους της εταιρείας (την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προειδοποιήσουν τουλάχιστο δύο μήνες πριν), δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης του ωραρίου εργασίας, άδειες αναψυχής ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας και όχι των εργαζομένων, ρήτρα συμψηφισμού στον καταβαλλόμενο μισθό των πάσης φύσεως προβλεπόμενων επιδομάτων σε σσε, ΔΑ, νόμους, νυχτερινών, αργιών, υπερωριών, κ.λ.π, «ανοιχτή» ημερομηνία εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών, κ.α.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν με πρόσχημα την εκ των υστέρων δόλια αποχώρηση της εταιρείας από τον εργοδοτικό σύνδεσμο που υπογράφει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία όμως -παρά το καταχρηστικό της συμπεριφοράς- δεσμεύει τον εργοδότη καθόλη τη διάρκεια ισχύος της.
Με επιστολή μας σήμερα προς την εργοδότρια εταιρεία, την καλέσαμε να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη και αντεργατική σύμβαση που προωθεί στους υπαλλήλους της και να εφαρμοστεί την από 9.10.2019 κλαδική σ.σ.ε.
Η αντίδρασή μας θα είναι καθολική και σε όλα τα επίπεδα, σε περίπτωση που επιλογή της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει με το απαράδεκτο κείμενο τροποποιητικής σύμβασης.
Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να προωθήσει πλαίσιο υποχρεωτικής και καθολικής εφαρμογής των ισχυουσών κλαδικών σ.σ.ε σε όλους τους εργοδότες ανεξαιρέτως.

Αθήνα, 3.6.2020
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»
& ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ


https://parallaximag.gr/epikairotita/katangelia-etaireia-zita-deigmata-saliou-kai-aimatos-apo-ergazomenous-se-nea-symvasi-ergasias

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση