GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Αγιά Σοφιά είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας μας

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα της Αγίας Σοφίας. Ακόμη μια πρόκληση λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωσ...

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα της Αγίας Σοφίας. Ακόμη μια πρόκληση λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ζητείται από την Τουρκία να διατηρήσει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς με τέτοιο τρόπο ώστε να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά της.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, όπως μεταδίδει το CNN Turk ανέφερε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα το εξής:
"Η Αγιά Σοφιά σίγουρα δεν είναι διεθνές ζήτημα. Είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας" και πρόσθεσε: "Μετά την Άλωση έγινε Οθωμανική ιδιοκτησία. Μετά πέρασε σε ιδιοκτησία του Βακουφίου και το 1962 αποφασίστηκε πως μπορεί να είναι τζαμί. 567 χρόνια μετά την Άλωση είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη… Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ό, τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση