GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημ. Κατσικάρης: "Η Αίγινα είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας - όχι το Ναύπλιο"

Ο Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα της ιστορικής ...

Ο Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα της ιστορικής παραχάραξης, σχετικά με την πρώτη πρωτεύουσα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ζητώντας να σταματήσουν οι ανακρίβειες, ενόψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Ο Δημήτρης Κατσικάρης, στην παρέμβασή του, έθεσε στον Περιφερειάρχη και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα της συστηματικής αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, ως προς το ποια είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα, ζητώντας την ισχυρή παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση της αλήθειας, τόσο στο αρμόδιο υπουργείο, όσο και στην Επιτροπή που έχει συσταθεί -υπό την κυρία Αγγελοπούλου- για τον εορτασμό των 200 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενέργειες του πρώην Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη και την στήριξη της τότε Περιφερειακής Αρχής Σγουρού, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 7/30.1.2012, με το οποίο καθιερώθηκε η 26 Ιανουαρίου- ημέρα άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα- ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΗ.

Αυτό συνέβη με βάση τα ιστορικά γεγονότα και την ιστορική αλήθεια που κάποιοι επί πολλά χρόνια επιχειρούν να αλλοιώσουν, εξαφανίζοντας την ορκωμοσία και την κυβερνητική λειτουργία και θητεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα -την πραγματική ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του νεοελληνικού κράτους!

Ο Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής: «Για το θέμα αυτό έδωσα μεγάλες μάχες μαζί με τον τότε Δήμαρχο Αίγινας και σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 το θέτω και πάλι για να σταματήσει επιτέλους η παραχάραξη της ιστορίας. Θεωρώ ότι είναι ιστορικό χρέος και ευθύνη όλων μας, και του Περιφερειακού Συμβουλίου να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, ώστε η Αίγινα να πάρει τη θέση που ιστορικά της αναλογεί, ως αδιαμφισβήτητη Πρώτη Πρωτεύουσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση