GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Έχει γίνει θέαμα το περιεχόμενο δικαστικών υποθέσεων

“Η νομοθεσία δίνει τις οριοθετικές γραμμές και έχει όλα τα εργαλεία για να τηρείται το όριο λειτουργίας και το όριο επικοινωνίας ανάμεσα ...

“Η νομοθεσία δίνει τις οριοθετικές γραμμές και έχει όλα τα εργαλεία για να τηρείται το όριο λειτουργίας και το όριο επικοινωνίας ανάμεσα στις εξουσίες του κράτους. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι πολύ συχνά εξυπηρετεί σκοπιμότητες το να εμφανίζεται με πολύ έντονο τρόπο μία διαστρέβλωση πλαισίου. Πάρα πολύ συχνά δίνεται δημοσιότητα, η οποία δεν έπρεπε να δίνεται. Όλα τα δεδομένα που βγαίνουν στον δημόσιο λόγο, τα δεδομένα που αφορούν υποθέσεις ήδη εν εξελίξει είναι παράνομα, αυτά τα δεδομένα που βγαίνουν από τις δικογραφίες. Όλα αυτά τα δεδομένα που βγαίνουν, και δεν ξέρουμε αν είναι και δεδομένα, πολύ συχνά είναι πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, είναι συχνά εκτιμήσεις, δημιουργούν εικόνα πάρα πολύ λανθασμένη και πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης”, είπε η Πρόεδρος Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων και Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Άννα Ζαΐρη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την επιθυμία των δημοσιογράφων για ακροαματικότητα και βεβαίως ότι είναι πιο "ερεθιστικό" του θυμικού του λαού, το προβάλλουν με έναν τρόπο, ο οποίος είναι εκτός θεσμικών πλαισίων" σχολίασε.
“Το πρόβλημα είναι ότι η Δικαιοσύνη υφίσταται μία τρομερή ζημιά όταν εκτίθεται και εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο τον θεαματικό. Έχει γίνει θέαμα το περιεχόμενο υποθέσεων που εξελίσσονται και θα έπρεπε να καλύπτονται από τη μυστικότητα της προδικασίας. Η μυστικότητα της προδικασίας για αυτό έχει θεσπιστεί. Έχει θεσπιστεί για την εξασφάλιση της τιμής και της ηρεμίας της απονομής της Δικαιοσύνης και της τιμής του προσώπου που ελέγχεται. Αυτό έχει περίπου καταργηθεί στην Ελλάδα δυστυχώς και κάνει ζημιά κυρίως βεβαίως στους ανθρώπους που εκτίθενται, γιατί πριν ακόμα δικαστούν έχει καταργηθεί για αυτούς το τεκμήριο της αθωότητας γιατί όλα βγαίνουν σαν θέαμα δημόσιο”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ζαΐρη και πρόσθεσε:
“Η ζημιά όμως είναι μεγαλύτερη για τη Δικαιοσύνη την ίδια η οποία βλάπτεται σαν θεσμός στα μάτια του κόσμου. Ο λαός έχει ανάγκη και πρέπει να πιστεύει στης Δικαιοσύνης τη λειτουργία. Όταν αυτή η λειτουργία της Δικαιοσύνης δέχεται παρεμβάσεις και εκτίθεται, ζημιά δεν παθαίνει μόνο το πρόσωπο που βάλλεται, παθαίνει όλη η Δικαιοσύνη. Μέσα από το πλήγμα που δέχεται η Δικαιοσύνη πλήττεται η Δημοκρατία η ίδια, γιατί θεμέλιο της είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση