GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιες περιοχές θα κάνει έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο - ΒΙΝΤΕΟ

Πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές όπου θα κάνει έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με αφορμή δημοσίευμα τουρκικής εφη...

Πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές όπου θα κάνει έρευνες το τουρκικό γεωτρύπανο, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με αφορμή δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν, ετοιμάζεται να στείλει τους επόμενους μήνες γεωτρύπανο ανοικτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο ταξίδι του τρίτου τουρκικού γεωτρύπανου ονόματι «Kanuni» θα γίνει στη Λιβύη, ενώ η η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν αγωγό φυσικού αερίου από τα Κατεχόμενα έως την Τουρκία.

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν πως το πρώτο ταξίδι του «Kanuni» θα γίνει πράγματι στη Μεσόγειο όμως οι πρώτες γεωτρήσεις θα γίνουν σε περιοχές όπου ήδη έχουν γίνει σεισμικές έρευνες. Σε κάθε περίπτωση, ένα ενδεχόμενο έναρξης γεωτρήσεων στην περιοχή της Λιβύης θα συνεπαγόταν πρώτα την διεξαγωγή διαγωνισμού, την αίτηση από την ενδιαφερόμενη τουρκική εταιρεία, τις σεισμογραφικές έρευνες και τέλος την πραγματοποίηση γεωτρήσεων.

Εξάλλου, το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για ενέργειες στις αρχές του 2021.

Σχετικά με τα γεωτρύπανα, εκτιμάται, εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, πως θα τοποθετηθούν νοτιότερα και δυτικότερα.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία φαίνεται πως προσπαθεί να συνεργαστεί με χώρες από την Ευρώπη και την Ανατολή, προκειμένου να βρει χρηματοδότηση για τις επιδιώξεις αυτές, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση