GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμτσής και Νταλάρα στις πρώτες φωτογραφίες από το «Αιμάτινο φεγγάρι» του Νίκολας Καζάν

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πρώτος αποκάλυψα ότι ο πολυπράγμων Νίκος Καμτσής ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, για ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος αποκάλυψα ότι ο πολυπράγμων Νίκος Καμτσής ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, για το πάντα φιλόξενο «Τόπος Αλλού» το ανέβασμα του «Αιμάτινου φεγγαριού»του Νίκολας Καζάν και πρώτος πως πρωταγωνίστριά του θα έχει την εξαιρετική Γεωργιάννα Νταλάρα που ανθίζει στο πέρασμα του χρόνου.Τώρα εξασφάλισα και το πρώτο εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό και το «ανεβάζω»για να κεντρίσω και σένα... Πάμε να δούμε τι είναι το «Αιμάτινο Φεγγάρι» και τι σημειώνει για αυτό ο σκηνοθέτης του,ο οποίος και θα συμπράξει στην παράσταση «Είναι ένας κύκλος φωτεινός μες στο σκοτάδι. Είναι ένα μάτι στα ψηλά καμπαναριά. Είναι λόγια του Λόρκα για το φεγγάρι. Πράγματι είναι μάτι. Και όταν βλέπει μία Ύβρη να συντελείται πάνω στη Γη, ματώνει. Επανακτά και πάλι το ασημένιο του όταν έρχεται η Νέμεσης.Ύβρης και Νέμεσης παίρνουν το φωτεινό πρόσωπο της Γεωργιάννας Νταλάρα στην παράσταση που ετοιμάζω στο Τόπος Αλλού».

Το έργο του Νίκολας Καζάν είναι χαρακτηριστικό δείγμα του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου που έχει βάσεις αρχαίας τραγωδίας.

Ο Νίκολας Καζάν (γιος του Ηλία Καζάν) γνωστός σεναριογράφος του Χόλυγουντ, υπακούοντας στις βαθύτερες Ελληνικές ρίζες του, έστησε ένα έργο όπου η Ύβρις και η Δίκη παίρνουν σύγχρονη μορφή και κυκλοφορούν θρασύτητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκεί συντελείται μία Ύβρις και εκεί θα εμφανιστεί η Νέμεσις για να φέρει τα πράγματα σε μια παγκόσμια ισορροπία και πάλι, όχι χωρίς απώλειες.

Με ιδιοφυή τρόπο ο Νίκολας Καζάν παίρνει μια απλή ιστορία .από τις εφημερίδες και αποκαλύπτει βήμα-βήμα το πρόσωπο του καταραμένου και του Άγγελου και κυρίως την σύγκρουση τους σε έναν αγώνα που νικητής δεν είναι κανένας. Ένα έργο σαν μουσικό έργο για τρεις χαραχτήρες τόσο μαστορικά χτισμένους που ο θεατής δυσκολεύεται να βρει με ποιόν θέλει να ταυτιστεί και με ποιανού το μέρος να πάει.

Πρεμιέρα 6 Νοεμβρίου

Μετάφραση-Σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή

Σκηνικό και Κοστούμια Μίκα Πανάγου

Μουσική Κώστας Χαριτάτος

Φωτισμοί Γιάννης Ζέρβας.

Διανομή

Μάνια ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αλαν ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ

Η διανομή δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση