GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναι! Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι συστημικός!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Λυπάμαι λίγο, που θα σας χαλάσω την σούπα, περί καλών "αντιφά" και κακών "ρατσιστών", αλλά...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Λυπάμαι λίγο, που θα σας χαλάσω την σούπα, περί καλών "αντιφά" και κακών "ρατσιστών", αλλά...
είναι σαν να λέμε, η "κακή τρόϊκα" και οι "καλοί θεσμοί"! Είναι σαν να λέμε, η κακή επιχείρηση-πόλεμος", αλλά η καλή επιχείρηση "κλάδου ελαίας"!
Ας μην έχουμε αυταπάτες, πολύ περισσότερο, όταν έχουμε γνωρίσει, στο πετσί μας, τα τερτίπια με τις ωραιοποιήσεις των λέξεων, για να σαρώσουν και το θυμικό μας!
Αυτή η φυλετική αναταραχή, που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με αφορμή την ακραία και καταδικαστέα αστυνομική βία, δεν συμβαίνει, για πρώτη φορά. Αλλά για να "φουσκώσει", ταυτόχρονα, σε διάστημα μόλις μιας ημέρας, σε δεκάδες πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ, αυτό συνέβη, μόνο το 1967-1968.
Παντού το ίδιο σενάριο αναταραχής, μ΄αυτό του 2014, (σπασίματα, φωτιές κλπ) και τα ίδια συνθήματα. "Black lives matter", "Χέρια ψηλά-Μην πυροβολείς", "Ούτε Δικαιοσύνη-Ούτε Ειρήνη" και το νέο, "Δεν μπορώ ν΄αναπνεύσω"!
Συνθήματα οργισμένων διαδηλωτών, που συμπονούν, βαθύτατα, τα ΜΜΕ, αξιωματούχοι επιβολής του Νόμου, που δεν ακούν τις εκκλήσεις, για καταστροφές, σκοτωμούς και λεηλασίες "πλουσίων γάτων", από τους "αντιφα" των ΗΠΑ.
Κυβερνήτες και Δήμαρχοι, που κυβερνούν, επί 10ετίες, δεν βιάζονται να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα, αν και μερικοί, μιλούν για το "απαράδεκτο της κλιμάκωσης της βίας".
Ο Δήμαρχος της Κολούμπια Muriel Bowser διέταξε την αστυνομία να μην κάνει καμία σύλληψη και να μην υπερασπιστεί τα κυβερνητικά κτίρια. Ετσι, εμφανίστηκαν μέλη μυστικών υπηρεσιών και φύλακες πάρκων, για να υπερασπιστούν τον Λευκό Οίκο. Το ίδιο και στην Ουάσιγκτον, που άνθρωποι με πολιτικά ρούχα, υπερασπίστηκαν δημόσια κτίρια. Δεν είναι σαφές ποιοι ήταν αυτοί. Μυστικοί μπάτσοι, ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι, απλοί πολίτες;
Στο τέλος, όμως, της κάθε εξέγερσης, ΟΛΟΙ τους τάσσονταν υπέρ της καταστολής.
Από την δεκαετία του 1960, το Δημοκρατικό κόμμα, υπό τον Λίντον Τζόνσον, στηρίχθηκε στους φτωχούς και καταπιεσμένους μαύρους, για τον σχηματισμό μια "εκλογικής μηχανής", στην Αφρο-Αμερικανική κοινότητα και μετέτρεψε, επιδέξια, όλες τις αδικίες, εναντίον των έγχρωμων, προς όφελος του. Από τότε, αυτή η πρωτόγονη λογική, λειτουργεί, σωστά."Ψηφίστε τους Δημοκρατικούς, επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ρατσιστές!"
Ο ίδιος ο Ομπάμα έγινε φίλος με τον εμπνευστή του συνθήματος "Ούτε Δικαιοσύνη-Ούτε Ειρήνη", Al Sharpton (έναν πάστορα, που κανείς πλέον δεν θυμάται την εκκλησία του, αλλά είναι πιο γνωστός, ως προβοκάτορας επεισοδίων) και τον υποδέχθηκε, στον Λευκό Οίκο. Οι φήμες λένε ότι ήταν αυτός που έπεισε ο George Soros ότι άξιζε να επενδύσει πολλά χρήματα στο BLM. Αυτές, φυσικά, είναι φήμες, αλλά ο ίδιος ο Σόρος δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι χρηματοδότησε αυτόν τον οργανισμό.
Ας θυμηθούμε και τι γινόταν, στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, όταν "αριστεροί-ριζοσπάστες" πλάκωναν στο ξύλο τους υποστηριχτές του Τραμπ, στο Σικάγο, όταν, το 2017 οργάνωναν την "πτώση αγαλμάτων", σε πανεπιστημιουπόλεις και πλατείες με αποτέλεσμα αιματηρά επεισόδια.
Οι δημοκρατικοί πολιτικοί είναι άνετοι με αυτήν την κατάσταση. Διότι εάν οι μαύροι Αμερικανοί βγουν, από τη συνεχή φτώχεια και το έγκλημα, απαλλαγούν από το φόβο του νόμου και γίνουν «όπως όλοι οι άλλοι», οι δημοκράτες σε μεγάλες πόλεις και στις δύο ακτές, θα τελειώσουν.
Ναι! Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι συστημικός! Και οι Αφροαμερικανοί θα χρειαστούν ένα θαύμα, για ν΄αλλάξει αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση