GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Έξαλλος ο πρίγκιπας Άντριου με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Επίσημο αίτημα ώστε να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές με τον πρίγκιπα Άντριου να ξεσπ...

Επίσημο αίτημα ώστε να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές με τον πρίγκιπα Άντριου να ξεσπά εναντίον τους και να αρχίζει μια δημόσια αντιπαράθεση μαζί τους. Ο Δούκας του Γιορκ απάντησε στον ισχυρισμό ότι δεν συμμετείχε στην αμερικανική έρευνα για το σκάνδαλο του καταδικασμένου παιδόφιλου Έπσταϊν και καλού του φίλου, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, με σειρά αποδείξεων. Σε μία φλογερή επιστολή, στην οποία η νομική του ομάδα αναφέρεται στις σχέσεις τους με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενοι ότι ο πρίγκιπας προσεφέρθη να καταθέσει τρεις φορές αυτόν τον χρόνο. Οι δικηγόροι του Δούκα του Γιορκ πρόσθεσαν στην επιστολή τους ότι του φέρονται χειρότερα απ' ό,τι θα περίμενε κάποιος για οποιονδήποτε άλλον πολίτη. Κατηγορούν ακόμη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για παραβίαση της εμπιστευτικότητας και ότι παρουσιάζουν στον κόσμο μία εντελώς παραπλανητική εικόνα για τις συνομιλίες ανάμεσα στα δύο μέρη. Ανάμεσα στους ισχυρισμούς που διατυπώνουν οι δικηγόροι του πρίγκιπα Άντριου στο έγγραφο ήταν οι:
  • Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραβιάσει τους δικούς του κανόνες εμπιστευτικότητας.
  • Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ψευδώς ισχυριστεί ότι ο Δούκας προσέφερε μηδενική συνεργασία.
  • Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ενδιαφερόταν περισσότερο για δημοσιότητα παρά να αποδεχθεί τη βοήθεια που του προσφέρθηκε.
  • Μία απόπειρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης να να ζητήσει αμοιβαία νομική συνδρομή από το υπουργείο Εσωτερικών θα ήταν «απογοητευτική».
Είπαν ακόμη ότι ότι υπουργείο ερευνά τον Επστάιν και άλλους στόχους για περισσότερα από 16 χρόνια, αλλά την πρώτη φορά που ζήτησαν τη βοήθεια του Δούκα ήταν στις 2 Ιανουαρίου 2020. Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ και την προσφορά του Άντριου με τους δικηγόρους του Δούκα να λένε ότι έχει προσφερθεί να δώσει κατάθεση, αλλά οι Αμερικανοί εισαγγελείς είπαν ότι ελπίζουν σε μια ένορκη εξέταση. Στην ανακοίνωση του Άντριου, που είναι όγδοος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου προστίθεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε στις δύο πρώτες προτάσεις του παραβιάζοντας τους κανόνες της δικής τους εμπιστευτικότητας ενώ ισχυρίστηκαν ότι ο Δούκας προσέφερε μηδέν συνεργασία.
Στη δήλωση που εκδόθηκε στις 3.30 το απόγευμα ώρα Βρετανίας, η νομική εταιρεία σημειώνει ότι ο Άντριου προσέφερε να βοηθήσει το υπουργείο τρεις φορές και η Αρχή πρώτα ζήτησε συνδρομή στις 2 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση