GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζορτζ Φλόιντ: Τεράστια διαδήλωση κατά του ρατσισμού στη Δανία - ΒΙΝΤΕΟ

Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποίηση εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στην Κοπεγχάγη την Κυριακή, μ...

Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποίηση εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στην Κοπεγχάγη την Κυριακή, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα υπολογισμούς της αστυνομίας.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη συνοικία Έστερμπρο της πρωτεύουσας της Δανίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του κινήματος Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο DR.

Κατόπιν, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία ως το ανάκτορο Κρίστιανσμποργκ, την έδρα της Βουλής της Δανίας.

Η κινητοποίηση εγγράφεται στο πλαίσιο των μεγάλων διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, σε αντίδραση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, άοπλου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ την 25η Μαΐου.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν εξάλλου σε διαδήλωση στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ χθες. Η αστυνομία τερμάτισε την κινητοποίηση πολύ γρήγορα, καθώς είχε επιτρέψει να γίνει συγκέντρωση μόλις 50 ανθρώπων, εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Κατόπιν, μια ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια εναντίον αστυνομικών και έσπασε προθήκες καταστημάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα Goeteborgs-Posten.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση