GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντυπωσιακή άσκηση: Έσταξε φωτιά το πυροβολικό στον Έβρο - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς προχώρησαν την Πέμπτη σε καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτώ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς προχώρησαν την Πέμπτη σε καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτών στον Έβρο. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70, τα πάντζερ PzH 2000 και τα πυροβόλα M109 εξαπέλυσαν ένα πύρινο κύμα οργής στην θάλασσα, εκπέμποντας μήνυμα ισχυρής αποτροπής. Για τις βολές αποκλείστηκε θαλάσσια ζώνη, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγίου Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης, σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την ακτή.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήταν η παρουσία και των εκτοξευτών MLRS που προχώρησαν σε εκτόξευση πυραύλου. Πρόκειται για το φόβητρο της τουρκικής αεράμυνας, αφού με καθοδηγούμενους πυραύλους μακράς ακτίνας ATACMS (Army Tactical Missile System) η εμβέλειά του φτάνει τα 165 χλμ.

Οι βολές που έχουν καταγραφεί στο βίντεο που αποδέσμευσε το ΓΕΣ πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 02 έως την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση