GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Μαϊμού” ογκολόγος: “Γόνος εύπορων οικογενειών” και με... διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο - Η εγκληματική δράση του

Μία ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που έπασχαν από ανίατες ασθένειες, αποκαλύφθηκε σήμερα, έπειτα από την ανακοί...

Μία ασύλληπτη υπόθεση απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που έπασχαν από ανίατες ασθένειες, αποκαλύφθηκε σήμερα, έπειτα από την ανακοίνωση ότι συνελήφθη “μαϊμού” γιατρός, οι πρακτικές του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις ασθενείς, δύο εκ των οποίων ήταν παιδιά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ανήλικους, 14 και 16 ετών, και έναν 76χρονο, που έπεσαν θύματα του 47χρονου και έχασαν τελικά τη ζωή τους. Συνολικά, όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο κατηγορούμενος έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους, ενώ εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Ο 47χρονος Έλληνας συνελήφθη την Τρίτη σε περιοχή της Αττικής, με βάση σχετικό ένταλμα, κατηγορούμενος για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.
"Έχτιζε" κοινωνικό και επαγγελματικό προφίλ για να γίνεται πειστικός
Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών Αρχών, που διήρκεσε τουλάχιστον 13 μήνες, ο 47χρονος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» που τους πρότεινε ο ίδιος. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός. Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.
Προκειμένου να ενισχύει το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία για να εξαπατά τους ασθενείς. Πρώτα προσέγγιζε τους ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, στη συνέχεια τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος και τους υποσχόταν ότι θα γίνουν απολύτως καλά.
Η «θεραπεία» που χορηγούσε στους ασθενείς περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σημειώνεται πως τέτοιου τύπου σκευάσματα κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος σε πολλές περιπτώσεις εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.
Κατάφερνε με τον τρόπο αυτό να εξαπατά ανυποψίαστους ανθρώπους, που βρίσκονταν σε ανάγκη, και να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε μία περίπτωση είχε καταφέρει να αρπάξει με αυτή τη μέθοδο 15.000 ευρώ από ασθενή.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε και συνεργούς προκειμένου να εφαρμόζει την φρικτή πρακτική του. Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως συνεργούς του τρεις ακόμη Έλληνες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση