GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Εντός του Ιουνίου οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο

Εντός του Ιουνίου, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου τω...

Εντός του Ιουνίου, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στον νέο κύκλο θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουμε ανακοινώσει (ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας), προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου:

- Για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ, και

- για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας δρομολογούνται τρία νέα προγράμματα:

- Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.

- Το δεύτερο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.

- Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση