GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαφαζάνης: Παραπέμπεται σε πέμπτη δίκη για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών

Νέες διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλου...

Νέες διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, οι οποίοι δικάζονται σήμερα Τρίτη 23/6, επισημαίνοντας μάλιστα πως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η πέμπτη δίκη αλλά εκτός από τους αγωνιστές που παραπέμπονται ακολουθούν και δεκάδες άλλοι, των οποίων οι δίκες έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.
Η ΛΑΕ κάνει λόγο για πολιτική δίκη καθαρά που «αφορά κατηγορίες που απορρέουν από τους αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» με «εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα μεταξύ των οποίων είναι η παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η χρήση βίας, η εξύβριση, οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.ά» με στόχο «να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς με δεδομένο ότι προετοιμάζεται πραγματικό τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων το επόμενο διάστημα».
Αναφέρει ότι το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς έχει αυστηροποιηθεί ενώ επισημαίνει ότι ενώ «έχει προβλεφθεί η παραγραφή και η παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα που επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους λόγω διακοπής λειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιρείται από την παραγραφή η παρακώλυση των πλειστηριασμών». «Αναμένουν δηλαδή κοινωνική έκρηξη και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν» προσθέτει.
Η Λαϊκή Ενότητα καταλήγει τονίζοντας ότι «έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο που διώκονται», ζητάει να σταματήσει η δίωξη τους και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σήμερα, Τρίτη 23/6, 10:30πμ στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση