GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα δημόσιας υγείας - ΒΙΝΤΕΟ

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», επισήμανε, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο...

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», επισήμανε, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προήδρευσε, το απόγευμα της Παρασκευής, σε τεχνική σύσκεψη.
«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα, να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε με ασφάλεια να κάνουμε ελέγχους. Στα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να ανοίξει ο Τουρισμός, η Οικονομία, όμως αυτή η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι πάνω και πέρα από την δημόσια υγεία. Θέλουμε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και εξίσου ασφαλής ο ελληνικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτεί».
Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό. Το κλιμάκιο θα κάνει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα από διαδικασία και ένα πρωτόκολλο για το οποίο ενημερώθηκε ο αερολιμενάρχης και με την αρωγή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά, και εάν χρειαστεί, των τοπικών αρχών, θα εξασφαλιστούν ξεκάθαροι όροι δημόσιας υγείας, στα ζητήματα εισόδου των ξένων επισκεπτών, υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε, πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί, εκεί θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στις διάφορες περιοχές, ο υφυπουργός τόνισε πως παρακολουθείται η εξέλιξη τους, ότι σημαντική, σε πρώτο χρόνο, είναι η ιχνηλάτιση και επισήμανε: «Υπάρχει ύφεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η ασπίδα μας είναι να τηρούμε τα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση