GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαγγελόπουλος: Γιατί ο Σαμαράς με κάλεσε σπίτι του - "Μιμάκο θέλω να σε δω"

Αντικρουόμενες διαρροές γύρω από την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με συνάντηση την οποία...

Αντικρουόμενες διαρροές γύρω από την κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με συνάντηση την οποία ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ότι είχε με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι ενώ είχε αναλάβει θέση αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης (δεν θυμόταν αν ήταν το 2015 ή το 2016) του τηλεφώνησε ο κ. Σαμαράς.
«Ήταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή. "Μιμάκο ή Μιμάκι" με αποκάλεσε κάπως το λένε στην Μεσσηνία δεν θυμάμαι. Μου είπε θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λέω ναι. Παράνομο είναι; Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θέλετε να βάλετε στο κάδρο» ήταν σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η αρχική τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η συνάντηση έγινε στο σπίτι του κ. Σαμαρά: «Μου είπε ο Σαμαράς. Όπως θα γυρνάς έλα. Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Αρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. "Τι εννοείς;" του είπα. Έχουν την υπόθεσή του οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, μου είπε. Του είπα ξέχνα το Αντώνη. "Εντάξει Μίμη" μου είπε, "ξέχνα το. Αλλωστε την Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος"», μου ειπε ο κ. Σαμαράς. Όταν το είπα αυτό ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει. Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη» φέρεται να είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν μάλιστα από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε στον κ. Παπαγγελόπουλο ότι η κα Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε ότι εκείνη την περίοδο ήταν βοηθός Οικονομικού Εισαγγελέα και είχε χρεωθεί την υπόθεση. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι έγινε η συνάντηση.
Για μια ακόμα φορά πάντως ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε κατ'αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν ότι «μετά την ηχηρή παραδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου πως "ο Αντώνης Σαμαράς δεν με πίεσε και δεν παρενέβη" και κατόπιν συνεχών αντιφάσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πιστός στο δόγμα του "όταν ζορίζομαι επικαλούμαι κόπωση" ζήτησε εκ νέου διακοπή. Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει. Το κατενάτσιο Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση