GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας: Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους - ΒΙΝΤΕΟ

Για τους διαλόγους του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συν...

Για τους διαλόγους του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει σχετικά με το εάν γνώριζε για όλα όσα ακούγονται στο ηχητικό.

"Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται ότι δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι "τα όσα σοκαριστικά ακούγονται εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατίας". Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι "ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει ότι μαθαίνει, οσμίζεται ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά και είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στον κ. Μιωνή. Εξίσου προφανές είναι ότι είχε υποχρέωση να καταγγείλει αυτούς τους "κάποιους". Ακούγεται επίσης ο κ. Παππάς να λέει ότι «η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού» και συνέχιζε να μιλά για το «μαγαζί μας». Δεν αναφέρεται - όπως ισχυρίζεται σήμερα - σε άλλα μαγαζιά, αλλά στο δικό τους. Και αυτό αποκαλύπτει την αντίληψη τους για τη διακυβέρνηση του τόπου. Θεωρούν το Μέγαρο Μαξίμου «μαγαζί» που κάνει δουλειές. Αναφερόμενος στην εισαγγελέα κα Τουλουπάκη ο τότε κορυφαίος Υπουργός κ. Παππάς ακούγεται να λέει: «Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;», Θεωρεί ο κ. Παππάς την κυρία Τουλουπάκη άνθρωπο του χεριού τους και τη Δικαιοσύνη υποχείριο της Κυβέρνησης. Αυτό και μόνο συνιστά απόδειξη παραδικαστικού κυκλώματος, παραπέμπει σε πρακτικές κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και εγείρει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Ακούγεται ο κ. Παππάς να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Ζητά από τον συνομιλητή του να διαπράξει αθλιότητα σε βάρος της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό είναι άλλη μια απόδειξη των μεθοδεύσεων που απεργάζονταν για τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Προκύπτει ξεκάθαρα από όλα αυτά ότι ο κ. Παππάς Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνώριζε τουλάχιστον από τότε – από το Μάιο δηλαδή του 2016 - την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου. Επιβεβαιώνεται η δήλωση που έκανε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με την οποία ο ίδιος συναντήθηκε το 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή για … «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Ο τότε Υπουργός Επικρατείας ο «νούμερο δύο» και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης «συζητούσαν» με τον κ. Μιωνή, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για «εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας φαίνεται από όλα αυτά ότι "δεν ενδιαφέρονταν πώς θα κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά πώς θα δημιουργήσουν παρακράτος, πώς θα σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, πώς να γίνουν καθεστώς και να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Για όλα αυτά τα συγκλονιστικά, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να σιωπά. Οφείλει να καταλάβει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να διαγράψει τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη της ύπαρξης παρακράτους".

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της προανακριτικής και να συμπεριληφθεί ο κ. Παππάς, ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα κάνει σχόλιο για το τι θα πράξει η προανακριτική. Είπε ότι το ζήτημα έχει πάει στον εισαγγελέα που το εξετάζει, ότι είναι πρώιμο να πούμε τι θα γίνει και πως η προνανακριτική θα τοποθετηθεί και όχι η κυβέρνηση.

Σχετικά με τη δήλωση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι θα πρέπει η κα Τουλουπάκη να μπει στη φυλακή, ο κ. Πέτσας είπε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν μίλησε ως υπουργός αλλά ως πολίτης που εξέφρασε την προσωπική του αγανάκτηση που η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια. «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται τη διάκριση των εξουσιών», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι η ηχογράφηση του κ. Μιωνή είναι περίπτωση κατασκοπείας, ο κ. Πέτσας είπε πως είναι ζήτημα που ερευνά η προανακριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση