GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα που λαμβάνονται για τις επιχειρήσεις είναι ανεπαρκή

“Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για τις επιχειρήσεις τα μέτρα είναι ανεπαρκή. Η κυβέρνηση επιμένει στο μέτρο της επιστρεπτέας προ...

“Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για τις επιχειρήσεις τα μέτρα είναι ανεπαρκή. Η κυβέρνηση επιμένει στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, είναι ένα μέτρο το οποίο αφήνει εκτός πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις με τα τεκμήρια που έχουν τεθεί. Αλλά ακόμα και για εκείνες που λαμβάνουν αυτή την ενίσχυση δεν είναι παρά ένα δάνειο, μία επιστρεπτέα ενίσχυση η οποία αυξάνει το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων και δεν μπορεί στην παρούσα φάση να τη διευκολύνει”, είπε η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Πάρα πολλές από τις επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν τα κριτήρια, αλλά και όσες περάσουν έχουν το φοβερό πρόβλημα ότι αυτό συνιστά δανεισμό άρα επαύξηση του ιδιωτικού χρέους. Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι μία ενίσχυση ρευστότητας η οποία να τους επιτρέψει να ανοίξουν και να λειτουργήσουν. Η δική μας αντιπρόταση είναι να υπάρχει μία μη επιστρεπτέα ενίσχυση συνολικού ύψους 3 δισ., είναι κάτι που το καταθέτουμε εδώ και μήνες και η οποία να δίνεται στις επιχειρήσεις στη βάση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν. Η πρότασή μας είναι για 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο με ένα ταβάνι στην επιδότηση”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:
“Στην εργασία τα μέτρα δεν είναι ανεπαρκή. Στην εργασία τα μέτρα είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνησης ήρθε προχθές και νομοθέτησε αυτό το περίφημο πλαίσιο που το ονομάζει Συν - Εργασία, στην πραγματικότητα είναι η παράταση του σχήματος της εκ περιτροπής εργασίας και λέει ότι θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις για να μειώνουν τους μισθούς και να ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικά ήρθε και νομοθέτησε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% οριζόντια... Δεν δεσμεύεται η επιχείρηση που θα προχωρήσει σε αυτό το μέτρο να κρατήσει το προσωπικό της”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση