GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας βρίσκεται η Θράκη και ο Έβρος

Στην τουρκική προκλητικότητα, «στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται η Θράκη και ο Έβρος» και η οποία «έχει περ...

Στην τουρκική προκλητικότητα, «στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται η Θράκη και ο Έβρος» και η οποία «έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μετά και το ανυπόστατο, απαράδεκτο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο» αλλά και την αίτηση αδειοδότησης για έρευνες από τουρκική εταιρία, μόλις έξω από τα 6 ν.μ. ελληνικών νησιών, αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «όταν μιλάμε για κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, δεν μιλάμε ούτε για τον νευρικό σουλτάνο Ερντογάν, ούτε για την δήθεν απομονωμένη Τουρκία, αλλά για την αστική τάξη της γειτονικής χώρας, που ξεδιπλώνει βήμα-βήμα τη στρατηγική της στην περιοχή… Η Τουρκία επιδιώκει την αλλαγή των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή και γι' αυτό ακόμη και στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του ΄17, ο Ερντογάν προσκαλεσμένος του Τσίπρα, άρπαξε την ευκαιρία για να θέσει ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης», είπε χαρακτηριστικά.

Απαριθμώντας τις ενέργειες που καταδεικνύουν την κλιμάκωση αυτής της επιθετικότητας ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε:

-Στον παραλίγο εμβολισμό του λιμενικού σκάφους "Γαύδος", από τουρκική ακταιωρό στο Αιγαίο

-Στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο

-Στην παρεμπόδιση του ιταλικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ

-Στα κύματα προσφύγων και μεταναστών «που ο Ερντογάν μετακίνησε και αξιοποίησε για τα δικά του παιχνίδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές»

-Στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από ελληνικά νησιά και πάνω από τον Έβρο

Απέδωσε τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της χώρας «στη διάλυση κρατών, την αλλαγή συνόρων, τις επεμβάσεις που έχουν τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», επεμβάσεις που όπως είπε, στόχο είχαν τον έλεγχο των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών και των στρατηγικών δρόμων και οι οποίες «πραγματοποιήθηκαν και με τη συνδρομή των ελληνικών κυβερνήσεων». Ειδικότερα σύμφωνα με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις καλλιεργούν την απάτη ότι αν είμαστε πρωτοπαλίκαρα των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, τότε θα θωρακίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα ήταν φανατικά υπέρ αυτής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ΝΑΤΟϊκότερος των ΝΑΤΟϊκών. Δεν υπήρξε απόφαση του ΝΑΤΟ που δεν έσπευσε να υλοποιήσει». Αποτέλεσμα της εν λόγω πολιτικής ήταν σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα το ότι «η Ελλάδα έγινε θύτης, γέμισε πρόσφυγες και τα κυριαρχικά δικαιώματα απειλούνται».

Επανέλαβε την εκτίμηση ότι με «τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει και καινούρια» καθώς «μέχρι σήμερα καμία λύση δεν έδωσε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στο Αιγαίο», ενώ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ανάγοντας το ζήτημα του φράχτη σε νούμερο ένα, «στην ουσία υποβαθμίζουν άλλα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται και με τη φύλαξη των συνόρων…Το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά και η εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων απ' την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν λύνεται μ' ένα φράχτη», επανέλαβε.

Ως προς τη βάση στην οποία πρέπει να οργανωθεί η δράση της χώρας, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι μεταξύ άλλων πρέπει:

-Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου και η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε ατελέσφορη και ανενεργή

-Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά (σ.σ. πρόσφυγες και μετανάστες) και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους

-Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα

-Να οργανωθούν τώρα από την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου με στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και να μετακινηθούν απευθείας στις χώρες προορισμού τους.

Ειδική μνεία έκανε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και στο σχεδιασμό για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίζοντας ότι «δεν αφορά απλά μια επιπλέον ιδιωτικοποίηση…» αλλά « τη μετατροπή του σε αμερικανονατοϊκή βάση, η οποία θα υπηρετεί τους συνολικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων στην περιοχή». Πρωταγωνιστικό ρόλο στον εν λόγω σχεδιασμό απέδωσε ο κ. Κουτσούμπας στον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ ο οποίος «ξέρει πολύ καλά πως από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τα Στενά του Ελλησπόντου και να συντονίζουν επιχειρήσεις πέρα από αυτά», ενώ περιγράφοντας τις δυνατότητες του λιμένα είπε πως «όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, έχει δυνατότητες για να ελλιμενιστούν αμερικανικά πλοία που δεν έχουν άλλα λιμάνια της χώρας μας». Επίσης «οι συγκοινωνιακές υποδομές και το δίκτυο οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής δίνει τη δυνατότητα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να αποτελέσει στρατηγικό κόμβο για την ταχεία και αρκετά ασφαλή μεταφορά προσωπικού, πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων προς το βορρά και όχι μόνο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση