GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζορτζ Φλόιντ: Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης - Επέστρεψε στη φυλακή ο Ντέρεκ Σόβιν

Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο 44χρονος Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για ανθρωποκτονία γ' βαθμού μετά τη δολοφονία του 46...

Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο 44χρονος Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για ανθρωποκτονία γ' βαθμού μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, κατά τη βίαια προσαγωγή του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για μία εβδομάδα, τις 8 Ιουνίου χωρίς, όμως, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, να διευκρινιστεί η αιτία της αναβολής. Ο Σόβιν παραμένει υπό κράτηση αλλά μεταφέρθηκε σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το πλήθος σιγοβράζει με τις ελαφριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην αστυνομικός. Συγκεκριμένα, η κατηγορία της ανθρωποκτονίας γ' βαθμού που σημαίνει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά με ενσυνείδητη αμέλεια, ότι, δηλαδή, το άτομο που κακομεταχειρίζεται οδηγείται με αυτόν τον τρόπο σε θάνατο. Στο μεταξύ, η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Σόβιν.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το τμήμα εσωτερικών υπιθέσεων της Αστυνομίας της Μινεάπολις ο Σόβιν, προτού γονατίσει στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ και προκαλέσει τον θάνατό του είχε να αντιμετωπίσει 18 καταγγελίες εναντίον του. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι είχαν κατατεθεί 18 παράπονα αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες τις αφορούσαν ακριβώς αυτά τα παράπονα. Δύο από τις 18 περιπτώσεις έκλεισαν "με πειθαρχία", σύμφωνα με τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις ο Σόβιν έλαβε επιστολή επίπληξης. Σύμφωνα με μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Communities Against Police Brutality, ο Σόβιν έλαβε επιστολή επίπληξης επειδή χρησιμοποίησε "υποτιμητικό τόνο", "υποτιμητική γλώσσα" και άλλη γλώσσα που έπρεπε να πειθαρχηθεί. Ωστόσο, στα περιστατικά δεν αναφέρονται λεπτομέρειες, ούτε ημερομηνίες ούτε περιγραφές των γεγονότων. Ο πρώην αστυνομικός Του Τάο που επίσης εμπλέκεται στη σύλληψη του Φλόιντ είχε δεχθεί έξι καταγγελίες εναντίον του με μία από αυτές να παραμένει ανοιχτή, ενώ οι άλλες έκλεισαν "χωρίς πειθαρχία".

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε τουλάχιστον 30 πόλεις στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Φλόιντ, ενώ έως τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 πόλεις σε 16 Πολιτείες έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση