GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Προσπεράστε με αδιαφορία τα περί εκλογών

Ηχηρά μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης στην πρώτη κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ευρωπαϊκό πακ...

Ηχηρά μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης στην πρώτη κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης των 32 δισ. ευρώ και την αξιοποίησή του, κλείνοντας κάθε σενάριο για πρόωρες κάλπες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στους συμμετέχοντες ότι πρέπει να δουλέψουν το σχέδιό τους με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με γνώμονα τι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας, και όχι εκλογικό, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας. «Προσπεράστε με αδιαφορία τα περί εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει άλλα τρία χρόνια μπροστά της. Εν ολίγοις, ο Πρωθυπουργός βάζει τέλος σε κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές και «τρέχει» τον σχεδιασμό του για την ανάπτυξη της χώρας. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι με τα χρήματα αυτά «θα προχωρήσουμε στον δραστικό μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δεν θα εξυπηρετήσουμε πελατειακές ανάγκες. Θα υλοποιήσουμε το βασικό σχέδιο με το οποίο εκλεγήκαμε», δίνοντας έτσι και το στίγμα του σχεδιασμού του.
Στη σύσκεψη αυτή, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν, άλλοι με φυσική παρουσία και άλλοι μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της επιτροπής για το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης (καθηγητής του LSE, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών 2010), ο αναπληρωτής του, Νίκος Βέττας (γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, καθηγητής ΟΠΑ) και οι Δημήτρης Βαγιανός (καθηγητής στο LSE) και Κωνσταντίνος Μεγήρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale) που έχουν συντονιστικό ρόλο. Από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο επικεφαλής του ΣΟΕ Μιχάλης Αργυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση