GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Η Ολγα Κεφαλογιάννη "αδειάζει" τον Κώστα Μπακογιάννη για τον "Μεγάλο Περίπατο"...

Επικρίσεις για τον "Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας" διατυπώθηκαν από την πρώην υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία μίλησε για ελλείψ...

Επικρίσεις για τον "Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας" διατυπώθηκαν από την πρώην υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία μίλησε για ελλείψεις στον σχεδιασμό επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις και αδειάζοντας επί της ουσίας τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη. "Η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις. Αλλά θα πρέπει να δούμε σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές, τί ύφος και χαρακτήρα θέλουμε να δώσουμε στην πόλη και κυρίως τί αισθητική", τόνισε επισημαίνοντας πως ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος και να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του έργου "ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας", η βουλευτής Α' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως καλό θα ήταν το κέντρο της πόλης να είχε λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο, επισημαίνοντας πως η πρωτεύουσα χρειάζεται να έχει ένα σχεδιασμό φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

"Στην περίπτωση της Πανεπιστημίου έχουμε μία ήπια παρέμβαση η οποία έχει πιλοτικό χαρακτήρα και είναι σημαντικό να δούμε τις μελέτες. Μπορούν να γίνουν αλλαγές και σε αυτό το στάδιο", είπε η πρώην Υπουργός τονίζοντας πως η οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται διαβούλευση και ενημέρωση. "Εδώ δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών για αυτό και είδαμε τις τελευταίες μέρες να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία", είπε, υπενθυμίζοντας πως η ίδια έχει κάνει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για την Πανεπιστημίου, ένα δρόμο με ιστορικότητα, ύφος, σπουδαία αρχιτεκτονικά κτίρια, που όπως είπε, συμπυκνώνει την ιστορία της πόλης.

Η πρώην υπουργός επεσήμανε πως υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στην Πανεπιστημίου, ζητήματα που πρέπει να λυθούν, όπως τόνισε, πριν γίνουν αυτά τα έργα. "Πρέπει να δούμε συνολικά ποιά είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και να αποδώσουμε στους πολίτες μια πόλη ελεύθερη και ασφαλή", είπε η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία και εξέφρασε επιφυλάξεις για μέρος της αισθητικής του έργου λέγοντας πως "επειδή αυτή η οδός έχει αυτή την ιστορικότητα και τα όμορφα κτίρια δεν ξέρω πως αναδεικνύονται αυτά μέσα από πράσινα και κόκκινα ταρτάν".

Σε κάθε περίπτωση η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως όπως έχει πει και ο Δήμαρχος της πόλης αυτό είναι ένα πιλοτικό στάδιο και πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις και να εκπληρωθεί ένα όραμα που έχει μια σωστή αφετηρία, τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την Αθήνα. "Καλό θα ήταν να βρούμε λύσεις με καλύτερη προετοιμασία", είπε χαρακτηριστικά.

Όλγα Κεφαλογιάννη
«Η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις. Αλλά θα πρέπει να δούμε σε ποιά κατεύθυνση θα είναι αυτές, τί ύφος και χαρακτήρα θέλουμε να δώσουμε στην πόλη και κυρίως τί αισθητική. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος και να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις.»
Συνέντευξή στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση