GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση στην υπ. Πολιτισμού για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης

Αθήνα 10 Ιουνίου 2020 Δελτίο Τύπου Ερώτηση προς την Υπ. Πολιτισμού για τον ανελκυστήρα της Α...






Αθήνα 10 Ιουνίου 2020


Δελτίο Τύπου
Ερώτηση προς την Υπ. Πολιτισμού για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης


Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού για το «περίφημο» αναβατόριο της Ακρόπολης κατέθεσε ο Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος.

Πριν από λίγες μέρες, όταν αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να επισκεφθεί τον χώρο ώστε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των εργασιών παρεμποδίστηκε με διάφορες δικαιολογίες. Γεγονός είναι, όμως, ότι οι εργασίες του αναβατορίου δεν έχουν ολοκληρωθεί και αυτό είναι το σημαντικό.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι θα δημιουργηθεί νέο αναβατόριο με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Ωνάση και σαφές χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την παράδοσή του εντός του τρέχοντος μηνός. Όμως προέκυψε μεγάλη καθυστέρηση λόγω του ικριώματος, το οποίο σύμφωνα με καταγγελία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος (Σ.ΕΠ.Ι.Ε.) παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει ξηλωθεί. Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα έχει ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δώσει η κυρία Υπουργός χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου στο κοινό καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι φόβοι πως για ακόμα ένα καλοκαίρι η Ακρόπολη δεν θα είναι προσβάσιμη σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.
  

Μετάβαση στην ιστοσελίδα







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση